Kranglefant på nettet

Tenk deg en drosjesjåfør av den mest pratsomme typen, kryss ham med en dataekspert og tilsett en dråpe akademiker. Da får du Erik Naggum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg elsker drosjesjåfører, sier mannen som så langt har postet 6122 meldinger på Internett. I fjor brukte han for øvrig 9000 kroner på pizza, levert på døra hjemme i hybelleiligheten på Stovner i Oslo, hvor han også tjener sitt daglige brød som datakonsulent.

DE FLESTE SOM HAR Internett som jobb eller hobby, vet hvem Erik Naggum er. I utlandet er han kjent som forkjemper for sin egen løsning på hvordan nettets millioner av tekstsider skal bli lettere å søke i. I Norge er han en ilsk og kompromissløs debattant som har svært liten tålmodighet med sine opponenter dersom de farer med kunnskapsløst tøv. Og det gjør de ofte, ifølge Naggum. Han tar ikke fem øre for å avskrive folk som kvalifiserte idioter, eller å anbefale dem psykiatrisk hjelp.

- Mange av de meldingene du finner på nettet, ville ikke egne seg på trykk i en avis, sier Naggum.

- De kan heller ikke framføres i en foredragssal, eller i TV eller radio. Men når du aktivt oppsøker en nyhetsgruppe - og det må du jo - er du innforstått med at du her kan bryte de fleste regler. Det er premissene, og dem har du godtatt når du går inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer