TILBAKE TIL USA: Regissør Hans Petter Moland lager ameriakansk versjon av norske «Kraftidioten» fra 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TILBAKE TIL USA: Regissør Hans Petter Moland lager ameriakansk versjon av norske «Kraftidioten» fra 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Moland kaprer superstjerne til nyinnspilling av sin egen film

Reiser til USA for å lage «Kraftidioten» på nytt.

(Dagbladet): Ifølge bransjenettstedet Deadline er det ingen ringere enn Liam Neeson som overtar hovedrollen etter Stellan Skarsgård når Hans Petter Moland tar med seg «Kraftidioten» til USA.

Moland skal selv regissere nyinnspillingen, melder nettstedet.

TAR OVER: Liam Neeson skal spille hovedrollen i ny versjon av «Kraftidioten». Foto: NTB Scanpix
TAR OVER: Liam Neeson skal spille hovedrollen i ny versjon av «Kraftidioten». Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Kraftidioten» handler om en brøytebilsjåfør (Stellan Skarsgård) som roter seg ned i den norske kriminelle underverdenen. Actionkomedien ble tatt godt imot av både kritikere og publikum, og fikk blant annet en femmer av Dagbladets anmelder.

Moland har også tidligere prøvd seg i internasjonal filmbransje, med «Aberdeen» i 2000 og «The Beautiful Country» i 2004.

63 år gamle Liam Neeson har de siste åra først og fremst spilt i actionfylte filmer som «Taken»-trilogien, men fikk sitt definitive gjennombrudd som filmskuespiller i store dramaer som «Schindlers liste», som han da også ble Oscar-nominert for.

Det er det franske filmselskapet Studiocanal som gjennomfører produksjonen, i samarbeid med den amerikanske produsenten Michael Shamberg. De norske produsentene Finn Gjerdrum og Stein Kvae i selskapet Paradox, som sto bak originalfilmen, er også med på det internasjonale laget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Moland er for tiden aktuell med «Flaskepost fra P», den tredje filmatiseringen av Jussi Adler-Olsens bestselgende danske krimbøker.