Moland kaprer superstjerne til nyinnspilling av sin egen film

Reiser til USA for å lage «Kraftidioten» på nytt.

TILBAKE TIL USA: Regissør Hans Petter Moland lager ameriakansk versjon av norske «Kraftidioten» fra 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TILBAKE TIL USA: Regissør Hans Petter Moland lager ameriakansk versjon av norske «Kraftidioten» fra 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge bransjenettstedet Deadline er det ingen ringere enn Liam Neeson som overtar hovedrollen etter Stellan Skarsgård når Hans Petter Moland tar med seg «Kraftidioten» til USA.

Moland skal selv regissere nyinnspillingen, melder nettstedet.

«Kraftidioten» handler om en brøytebilsjåfør (Stellan Skarsgård) som roter seg ned i den norske kriminelle underverdenen. Actionkomedien ble tatt godt imot av både kritikere og publikum, og fikk blant annet en femmer av Dagbladets anmelder.

Moland har også tidligere prøvd seg i internasjonal filmbransje, med «Aberdeen» i 2000 og «The Beautiful Country» i 2004.

63 år gamle Liam Neeson har de siste åra først og fremst spilt i actionfylte filmer som «Taken»-trilogien, men fikk sitt definitive gjennombrudd som filmskuespiller i store dramaer som «Schindlers liste», som han da også ble Oscar-nominert for.

Det er det franske filmselskapet Studiocanal som gjennomfører produksjonen, i samarbeid med den amerikanske produsenten Michael Shamberg. De norske produsentene Finn Gjerdrum og Stein Kvae i selskapet Paradox, som sto bak originalfilmen, er også med på det internasjonale laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer