Slik har du aldri sett Spider-Man før

Nå slår han seg sammen med Fantastic Four-gjengen.

DE NYE FIRE STORE: Spider-Man blir nå fast medlem av FF, tidligere Fantastic Four. Foto: Marvel.
DE NYE FIRE STORE: Spider-Man blir nå fast medlem av FF, tidligere Fantastic Four. Foto: Marvel.Vis mer

Sjokkerte tegneseriefans ble forrige måned møtt med nyheten om at en av de fire medlemmene i superheltgruppa Fantastic Four sang på siste verset.

(Om du ikke vil vite hvem det er, bør du slutte å lese her.)

Helt på tampen av utgave #588 i serien om de fantastiske fire, som har gått siden 1961, måtte fansen derfor pent ta farvel med Human Torch. Idet han forøker å stoppe en gjeng monstre på vei fra The Negative Zone tar superkreftene - og livet - slutt.

Var dette slutten på Fantastic Four? Nei, skulle det vise seg - det er bare en ny start. Nå fortsetter nemlig serien under navnet «Future Foundation», forkortet «FF».

Og gjengen - som ellers består av Mr. Fantastic, Invisible Woman og Thing - hadde ikke vært komplett uten en fjerdemann.

Enter Spider-Man Det er her Spider-Man kommer inn, utrolig nok. Allerede er han velkjent gjennom side soloeskapader, men har også vært en del av den grupperingen Avengers (som forøvrig blir en film neste år).

Ifølge CNN er det Spider-Man som skal ta plassen i FF etter Human Torch, og det skjer allerede i førstkommende blad som treffer hyllene i slutten av mars.

- Jeg synes det er en flott idé. Båndet mellom Spidey og FF går hele veien tilbake til første utgave av «Amazing Spider-Man» i 1962, uttaler Bob Bretall fra podcasten ComicBookPage til CNN.

Blant annet har Spider-Man hatt en gjesteopptreden i serien i 1984, og hadde på seg en av deres blå kostymer. For å sikre maskeringen av hodet til Peter Parker, brukte han rett og slett en papirpose.

Dårlig idé? Mer gjennomført blir det når han nå blir en fast del av gjengen. Alle får nye, hvite drakter - inkludert Spider-Man.

Ikke alle er like fornøyd med at Spider-Man nå dukker opp enda et sted. Allerede er det klart for en ny runde med Spider-Man på kinolerretet, denne gangen med Andrew Garfield i hovedrollen.

- Å putte Spider-Man inn i Fantastic Four vil sannsynligvis øke salget, men det føles som om Marvel på mange måter «pimper» ut figuren og smører ham for tynt på, skriver Sean Fallon på Nerdapproved.com - der også et flertall av leserne i en avstemning mener at det er en dårlig idé.

Hva synes du?

SLUTTEN PÅ EN LANG KARRIERE: De fire vi kjenner fra Fantastic Four er ikke lenger. Foto: MARVEL
SLUTTEN PÅ EN LANG KARRIERE: De fire vi kjenner fra Fantastic Four er ikke lenger. Foto: MARVEL Vis mer