«Spider-Man» hardt skadet under Broadway-show

«En menneskelig svikt», sier produsentene.

SPIDER-MAN: Her er Reeve Carney, en av dem som spiller Peter Parker i «Spider-Man». Det er imidlertid skuespiller Daniel Curry som ble skadet torsdag kveld. Foto: Stella Pictures
SPIDER-MAN: Her er Reeve Carney, en av dem som spiller Peter Parker i «Spider-Man». Det er imidlertid skuespiller Daniel Curry som ble skadet torsdag kveld. Foto: Stella PicturesVis mer

Det er bare litt over to måneder siden Cirque du Soleil-artisten Sarah Guyard-Guillot (31) døde på et sykehus i Las Vegas. Skadene hun pådro seg etter å ha falt over 15 meter under et show i den amerikanske byen, ble for stor, og livet sto ikke til å redde.

Nå er det imidlertid en ny ulykke som ryster i teaterverdenen. Etter at skuespiller Daniel Curry, som spiller Peter Parker i «Spider-Man» pådro seg store skader bak scenen i tidenes dyreste Broadway-musikal, har støttemeldingene haglet inn på Twitter.

Actors Equity Association, som representerer skuespillere og sceneledere, kom også med en bekymret uttalelse i saken.

- Vi har satt i gang en gransking av situasjonen, og arbeider tett med medlemmer og representanter for produksjonen, sa de ifølge thestar.

Torsdag kveld skulle Curry spille Spider-Man under showet, men ble sittende fast i noe utstyr bak scena. Dette resulterte i en stygg beinskade, hvor han senere ble lagt inn på Bellevue sykehus i New York.

Produsentene hevder at ulykken skyldes en menneskelig svikt, og allerede dagen etter var det klart at showet ville fortsette som planlagt, hvor en annen skuespiller skulle ta Currys plass.

- Kveldens forestilling vil gå som planlagt. Alle de tekniske elementene i showet er i god stand, og vi kan bekrefte at feil på utstyr ikke var en faktor i hendelsen, sier Rick Miramontez, som er talsmann for showet, ifølge nettstedet bigstory.

Dette er ikke den første ulykken som har skjedd under Broadway-showet. Også i desember 2010, pådro Christopher Tierney seg et brudd i hodeskallen, et brudd på skulderbladet, flere bruke ribbein og tre ødelagte ryggvirvler under et fall.

En annen skuespiller som fikk nok og sluttet i showet, var Natalie Mendoza som fikk en hjernerystelse i løpet av første forhåndsvisning.