KONSERVATIV VEIVISER: Tucker Carlson er et kjent ansikt for dem som følger Fox News, og han bruker sin posisjon også til å være en konservativ veiviser for det republikanske partiet. Foto: NTB Scanpix
KONSERVATIV VEIVISER: Tucker Carlson er et kjent ansikt for dem som følger Fox News, og han bruker sin posisjon også til å være en konservativ veiviser for det republikanske partiet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tucker Carlson framstår som trumpismens fremste ideolog

Fox News-programlederen skaper furore hos republikanere ved å kritisere markedsliberalismen. Kanskje peker han ut en ny retning for partiet?

Siden Donald Trump ble president i USA, har mange spurt seg om valget vil innebære et paradigmeskifte for det republikanske partiet. Forrige gang et slikt skifte fant sted, var da republikanerne nominerte Arizona-senator Barry Goldwater som presidentkandidat i 1964.

Goldwaters kombinasjon av markedsliberalisme og verdikonservatisme ble sett på som ekstrem i samtiden. Presidentvalget tapte han stort. I Norge skapte Goldwater forferdelse. Kun kapitalistenes magasin Farmand omtalte ham i positive ordelag.

Oslo Unge Høyre inviterte Goldwater til å komme til Norge for å forklare hva i alle dager det han sto for hadde med konservatisme å gjøre (Det er uvisst om han fikk med seg invitasjonen). Etter hvert skulle Goldwaters ideologi imidlertid ta over det republikanske partiet. Ikke minst skjedde det gjennom Ronald Reagan, som for første gang hadde markert seg i politikken ved å støtte Goldwater i 1964.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(8,3 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 8,3 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.