Minerva-skribent i Dagbladet om amerikansk politikk:

Tucker Carlson framstår som trumpismens fremste ideolog

Fox News-programlederen skaper furore hos republikanere ved å kritisere markedsliberalismen. Kanskje peker han ut en ny retning for partiet?

KONSERVATIV VEIVISER: Tucker Carlson er et kjent ansikt for dem som følger Fox News, og han bruker sin posisjon også til å være en konservativ veiviser for det republikanske partiet. Foto: NTB Scanpix
KONSERVATIV VEIVISER: Tucker Carlson er et kjent ansikt for dem som følger Fox News, og han bruker sin posisjon også til å være en konservativ veiviser for det republikanske partiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden Donald Trump ble president i USA, har mange spurt seg om valget vil innebære et paradigmeskifte for det republikanske partiet. Forrige gang et slikt skifte fant sted, var da republikanerne nominerte Arizona-senator Barry Goldwater som presidentkandidat i 1964.

Goldwaters kombinasjon av markedsliberalisme og verdikonservatisme ble sett på som ekstrem i samtiden. Presidentvalget tapte han stort. I Norge skapte Goldwater forferdelse. Kun kapitalistenes magasin Farmand omtalte ham i positive ordelag.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer