DEBATT

Unødvendig kritikk av Islamsk Råd Norge

Islamsk Råd Norge har gjort mer for å forebygge radikalisering enn mange av deres kritikere.

STØTTER ISLAMSK RÅD NORGE: Fahad Qureshi (t.v.), Islam Net, anerkjenner at Islamsk Råd Norge og generalsekretær Mehtab Afsar gjør mye godt for samfunnet og at kritikken mot dem er unødvendig. Foto: Abdur-Raqib
STØTTER ISLAMSK RÅD NORGE: Fahad Qureshi (t.v.), Islam Net, anerkjenner at Islamsk Råd Norge og generalsekretær Mehtab Afsar gjør mye godt for samfunnet og at kritikken mot dem er unødvendig. Foto: Abdur-Raqib

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det vært mye kritikk rettet mot Islamsk Råd Norge (IRN) etter at styret gikk av i protest mot at Mehtab Afsar ikke ble avskjediget.

I Aftenposten har flere individer i etterkant rettet kritikk mot rådet.

I kritikken som kommer frem i Aftenposten er det nevnt at IRN ikke har gjort nok for å forebygge radikalisering, ikke har vært nok tilgjengelig for samarbeid med en konkret organisasjon, har vært sjalu på at andre fikk støtte for å forebygge radikalisering, ikke har klart å gi muslimene én felles stemme utad, ikke jobbet aktivt nok for å gi et klart bilde av islam, har vært mer opptatt av halalsertifisering enn av radikalisering, ikke vært synlige nok i samfunnsdebatten, fremstår som en gutteklubb, at kvinner og unge muslimer har hatt for lite å si og har ikke gjort godt nok arbeid med å bygge broer mellom muslimer og storsamfunnet.

Det er en rekke løse påstander uten noe håndfast å tak i. IRN har en rekke medlemsorganisasjoner som de har et godt samarbeid med. Det er urimelig at de skal ha tid til å samarbeide med enhver organisasjon som ikke er medlem hos dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer