LEDER

Vend dem ryggen

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Norske muslimer mobiliserer for første gang til en storstilt demonstrasjon mot jihadister. De er lei av at Islamsk Stat og Profetens Ummah får dominere debatten og skape et fiendebilde av muslimer. De vil markere at ekstremistenes hatefulle verdensbilde ikke er representativt for det store flertall av norske muslimer. Initiativet kom fra unge muslimer, men i går gikk Islamsk Råd inn som medarrangør. Det er et viktig signal.

Paraplyorganisasjonen, som ifølge sin hjemmeside har over 60 000 medlemmer i Norge, har fått kritikk for å være unnlatende og vag i sin omtale av både IS og Profetens Ummah, ikke minst etter Ubaydullah Hussains skremmende intervju i VG sist helg, hvor han uttrykte støtte til IS. Norske muslimer skal ikke stilles til ansvar for terrorisme som begås i islams navn, og har med rette protestert når det dukker opp krav om at de skal ta avstand fra ekstremistisk vold.

Utviklingen i Levanten fordrer likevel klar tale fra muslimske institusjoner når vi vet at jihadistene aktivt forsøker å rekruttere unge norske muslimer. Flere nordmenn deltar allerede i kamper i Syria og Irak, og PST frykter at terroren med tid kan flytte hjem. Det er en tragedie for dem som lar seg forføre av galskapen, selv om tiltrekningen for muslimsk ungdom ikke skal overvurderes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer