Anmeldelse: «The Commuter»

Vi har sett Liam Neeson spille denne rollen mange ganger før – og vi kan godt se det igjen

Jaume Collet-Serra og Liam Neeson leverer stødig thrillerhåndverk i «The Commuter».

FILM: Se traileren til «The Commuter». Video: Lionsgate Movies Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Siden «Taken» ble en uventet hit i 2008, har Liam Neeson brukt mye tid på å spille fredelige menn med en voldelig fortid som tvinges til å slippe beistet løs når hensynsløse skurker truer uskyldige mennesker. Spanske Jaume Collet-Serra har regissert flere av disse filmene, og med «The Commuter» er de to tilbake med en ny vri på «Taken»-formelen som blant annet henter inspirasjon fra Alfred Hitchcocks «Strangers on a Train» og David Finchers «The Game».

KomplottDenne gangen spiller Neeson Michael McCauley, en tidligere politimann som arbeider som forsikringsselger på Manhattan og pendler til jobben fra sitt vakre hjem i en liten by nord i delstaten. Problemene starter når Michael uventet får sparken. Etter å ha forsøkt å drukne sine sorger med en gammel kollega (Patrick Wilson), blir han på toget hjem oppsøkt av en mystisk kvinne (Vera Farmiga) som gir ham et tilbud han viser seg ute av stand til å si nei til: Hvis han greier å identifisere en ukjent person på toget som går under navnet Prynne, vil han motta ett hundre tusen dollar i kontanter. Michael ombestemmer seg raskt, men når mennesker rundt ham begynner å dø, innser han at hans eneste valg er å ta opp kampen mot de som prøver å manipulere ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer