Ylvis bekreftet til Jimmy Fallon

Skal tilbake til USA den 9. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ylvis-brødrenes mye omtalte megahit «The Fox» fikk dem tidligere denne måneden både på gjestelista til Ellen DeGeneres og inn på en sensasjonell 13. plass på den amerikanske Billboard-lista. Siden har ryktene gått om at de muligens skal ta turen tilbake til USA.

I kveld får Dagbladet bekreftet av «Late Night With Jimmy Fallon»-redaksjonen at Bård og Vegard Ylvisåker skal framføre «The Fox» hos dem i neste uke.

TALKSHOWVERT: Jimmy Fallon. Foto: NTB Scanpix
TALKSHOWVERT: Jimmy Fallon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De er booket av oss den 9. oktober, skriver NBCs senior press manager Amber James i en e-post til Dagbladet.

Stjernegjester
Der er Ylvis-brødrene i godt selskap. Fallon, som har hatt et snitt på 1,7 millioner seere i år, er kjent for å ha flere av verdens største kjendiser som gjester. Justin Timberlake er som husgjest å regne, mens Lindsay Lohan, Steve Buscemi, Derek Jeter, Ben Affleck, Ricky Gervais og mannen med det passende navnet Michael J. Fox har alle vært innom programmet de siste to ukene. 

Brødrenes amerikanske debutopptreden foran et publikum skjedde imidlertid på festivalen iHeartRadio i Las Vegas for to uker siden. Ylvis var kveldens overraskelsesartister og framførte «The Fox» på MGM Grand Arena som et innslag mellom opptredenene til Chris Brown og Katy Perry. Også Paul McCartney, Miley Cyrus, Maroon 5, Muse, Queen og Elton John var trekkplaster under Las Vegas-festivalen. 

Kritisk fase
«The Fox»-musikkvideoen har nå fått over 70 milioner visninger på YouTube. Medieviter Magnus Brøyn har tidligere uttalt til Dagbladet at Ylvis-hiten er inne i «en kritisk fase» nå om den virkelig skal bli stor i USA.

- Det at de nå drar tilbake til USA er helt avgjørende for hvor stor suksess denne videoen blir. De er nødt til å dra ned dit for å utnytte interessen mens den er på topp.

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark er enig i at det er viktig å være til stede om du ønsker å lykkes i det amerikanske markedet.

- Tilstedeværelse er ekstremt viktig i den bransjen Ylvis jobber i, spesielt i USA. Den sjansen de har fått er absolutt helt unik, og de har et potensial til å nå bredere ut enn hva de har gjort hittil. Det er fremdeles mange i USAs befolkning som ikke vet hvem Ylvis er, så de har mye å vokse på, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer