Lovløs villmark: Det knallharde livet i «Det gylne triangel»

Dyrker narkotika for å overleve.

Skolegang: En av opiumsbøndene forteller at han har vurdert å dyrke andre ting, men akkurat nå må han dyrke opium for å ha råd til å betale for datterens skolegang - slik at hun kan få et bedre liv. Foto: Vilhelm Stokstad / Kontinent
Skolegang: En av opiumsbøndene forteller at han har vurdert å dyrke andre ting, men akkurat nå må han dyrke opium for å ha råd til å betale for datterens skolegang - slik at hun kan få et bedre liv. Foto: Vilhelm Stokstad / Kontinent Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gruppe kvinner tar seg ­ubekymret ned den steile fjellskråningen, én taggete plante av gangen. De griper valmuens frøkapsler med venstrehånda og skraper opp den brunsvarte massen som har piplet ut av gårsdagens snitt med gamle hermetikkbokser.

Her i Shan-staten i det østlige Myanmar, som grenser til Kina, Laos og Thailand, dyrkes omkring en fjerdedel av all opium i verden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer