<strong>GERMANSK TEATER:</strong> Mytene som ble skapt om germanerne på slutten av 1800-tallet sa at de både var kultiverte og barbariske. Teaterforestillinger ble det - til tross for ambivalens. Bildet viser en framføring at stykket «Wölund» basert på norrøn mytologi. Det ble fremført på den völkische friluftsscenen Hartzer Bergtheater. Stykket var skrevet av Ludwig Fahrenkrog som var leder av det nyhedenske trossamfunnet Germanische Glaubensgemeinschaft (GGG). Foto: Fra boka
GERMANSK TEATER: Mytene som ble skapt om germanerne på slutten av 1800-tallet sa at de både var kultiverte og barbariske. Teaterforestillinger ble det - til tross for ambivalens. Bildet viser en framføring at stykket «Wölund» basert på norrøn mytologi. Det ble fremført på den völkische friluftsscenen Hartzer Bergtheater. Stykket var skrevet av Ludwig Fahrenkrog som var leder av det nyhedenske trossamfunnet Germanische Glaubensgemeinschaft (GGG). Foto: Fra boka Vis mer

Slik ble vi germanersvermere

Bjørnstjerne Bjørnsson higet etter et storgermansk rike basert på blodsbånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAMTIDIG SOM SS-sjefen Heinrich Himmler planla sine velkjente konsentrasjonsleire, var han sterkt opptatt av norrøne runer, helleristninger og nordmenn.

Han var ikke alene. Allerede i hundre år hadde vitenskapsfolk og kunstnere svermet for Germania og den myteomspundne nordisk-germanske rasen.

Hvordan mytene om folkets storslåtte historie fikk prege forskning, kunst og politikk er temaet i den nye boka Jakten på Germania, redigert av historiker Jorunn Sem Fure og religionshistoriker Terje Emberland.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer