Tempen brenner

Hvorfor kjenner jeg ingen som skryter av at de er en rakker til å koke torsk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR OPPLEVDE DU SIST at noen spurte deg hvordan du ville ha fisken din kokt?

- Medium eller medium-til-rå?

Mens enhver biff, selv under uhøytidelige vennemiddager og på temmelig enkle spisesteder blir tilpasset mottakerens preferanser, er dette et privilegium som sjelden blir fiskespiserne til del.

Fisk, virker det som, er ikke noe som gir mulighet til valg, eller moderasjon. Enten blir fisken servert rå, som i sushi og dens slekning stekt-utenpå-men-fortsatt-rå-ofte-kjøleskapkald-inni-tunfisk, eller så er den skikkelig overkokt eller -stekt, slik mat som er avhengig av velvilje, saus og en viss protestantisk følelse av at man ikke har fortjent bedre.

- Det er jo bare tirsdag. (Gleder meg til lørdagsbiffen.)

Et stykke fisk - torsk, sei og kveite er spesielt gode nå når havet er kaldt - forsiktig kokt, kan være perfeksjon i sin enkleste form. Fisk som er riktig og skånsomt tilberedt kan være fast og flakete, på samme tid myk og saftig, med den milde, flyktige sødmen som gjør det rart å tenke på at man spiser et vesen som har levd hele livet i salt vann. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer