Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 personer omkommet og 30 savnet etter turistbåtforlis

Tallet på døde stiger etter at en turistbåt kantret i Thailand.

REDNINGSAKSJON: De overlevende turistene blir reddet av en fiskebåt utenfor Phuket, etter at en båt med kinesiske turister kantret torsdag. Foto: AP/Thailand Royal Police
REDNINGSAKSJON: De overlevende turistene blir reddet av en fiskebåt utenfor Phuket, etter at en båt med kinesiske turister kantret torsdag. Foto: AP/Thailand Royal Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 personer er funnet omkommet etter at en turistbåt kantret utenfor ferieøya Phuket i Thailand torsdag. Rundt 30 personer er fortsatt savnet.

Søket etter de savnede ble fredag morgen gjenopptatt etter å ha vært midlertidig innstilt som følge av storm og grov sjø gjennom natten.

Båten som kantret, hadde 105 personer om bord, blant dem 93 turister, 11 besetningsmedlemmer og en turguide. Flesteparten av turistene om bord, var kinesiske statsborgere.

Fredag formiddag opplyser myndighetene at de har funnet 21 lik, og at tallet på døde er ventet å stige.

Minst tolv personer får behandling på sykehus, og rundt 30 personer er fortsatt savnet.

Dykkere

Marineoffiser Charoenpol Kumrasri sa fredag morgen at de ennå håper å finne overlevende i vraket, som ligger 30 meter under vann. Om lag 30 dykkere jobber med å gjennomsøke båten.

- Jeg antar at de er fanget inne i båten, men jeg håper noen av dem har overlevd, uttalte Phukets guvernør Norapat Plodthong, som har erklært området som en krisesone.

I tillegg til dykkerne er det satt inn helikoptre og flere fiskebåter i søket.

Nordmenn ikke berørt

Båten kantret nær øya Koh Hei sør for Phuket. Den var da på vei tilbake til øya etter at turistene hadde dykket ved det populære snorkleområdet Koh Racha.

- Vi har ingen indikasjoner på at nordmenn er berørt, sa pressekontakt Ingrid Kvammen Ekker i Utenriksdepartementet til NTB fredag morgen.

Også en annen turistbåt kantret i nærheten av Phuket torsdag. Båten hadde 39 kinesiske og europeiske turister om bord, skriver avisa The Phuket News. Fra denne båten ble alle reddet, ifølge politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media