Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båt med én voksen og to barn kantret - sendt til sykehus

Tre personer havnet i sjøen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mindre båt med tre personer har kantret like utenfor Givær i Bodø kommune i Nordland.

Havnet i sjøen

Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) fikk melding om hendelsen klokka 16.37 søndag.

- Det var en voksen mann, og to barn om bord i båten. Alle tre havnet i vannet. Tilstanden til de tre er uavklart, og vi vet ikke hvor lenge de var i vannet, sier redningsleder Tor Eirik Torkildsen hos HRS Nord-Norge til Dagbladet.

Bodø Radio gikk ut med nødvarsel til båter i området. Samtidig ble ei redningsskøyte og et redningshelikopter fra Bodø sendt til stedet.

- De tre ble plukket opp av en båt som var i nærheten, og fraktet til Givær. Der ble de plukket opp av redningshelikopteret, som fraktet dem videre til Bodø, sier Torkildsen.

- Redningshelikopteret landet i Bodø klokka 18.00. Den medisinske tilstanden til de tre er uavklart, sier redningslederen til Dagbladet.

Til sykehus

Alle tre er sendt til sykehus.

-Faren og det eldste barnet er innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø. Umiddelbart ser ikke tilstanden deres ut til å være alvorlig, men de blir værende til observasjon, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen hos Nordlandssykehuset til Dagbladet klokka 19.20.

- Det yngste barnet er sendt videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for behandling, opplyser Angelsen.

Pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Jan Fredrik Frantzen, opplyser til Avisa Nordland at barnet er utenfor livsfare.