Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båtfører tiltalt etter dødsulykke i Ålesund

En mann i midten av 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap i forbindelse med båtulykken på Tyskholmen i Ålesund natt til 22. oktober i fjor, melder TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var fører av båten som var på vei mot Ålesund sentrum da den kjørte rett på Tyskholmen. En 47 år gammel mann omkom i ulykken, mens båtføreren og en annen jevnaldrende mann først ble berget fra holmen morgenen etter.

Ifølge politiet var båtføreren uoppmerksom, manglet lys og kjørte i for stor hastighet. Mannen har erkjent å ha drukket alkohol, men det er ikke påvist brudd på promillereglene.

- Ut fra vitneforklaringer har vi heller ikke holdepunkt for at båtfører hadde ulovlig høy promille på ulykkestidspunktet, sier politiinspektør Yngve Skovly til TV 2.

Advokat Erling Flisnes forsvarer den drapstiltalte sunnmøringen, som foreløpig ikke har tatt stilling til tiltalen eller spørsmålet om straffskyld.

Politiet har i ettertid tatt selvkritikk for ikke å ha respondert umiddelbart på et nødanrop om en mulig båtulykke. Politiets håndtering er under etterforskning av Spesialenheten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!