<strong>JENTER VOLDTATT:</strong> En av kvinnene skal ha vært på utestedet «Club Cayenne» da hun mener hun fikk noe i drinken. Utestedet sier de tar slike saker ekstremt alvorlig. Foto: Frank Karlsen
JENTER VOLDTATT: En av kvinnene skal ha vært på utestedet «Club Cayenne» da hun mener hun fikk noe i drinken. Utestedet sier de tar slike saker ekstremt alvorlig. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Dopet ned og voldtatt

To kvinner skal ha blitt dopet ned på utesteder i Oslo og utsatt for seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ifølge en kvinne (21) ble hun voldtatt av en mann, mens en 20-åring forklarer at hun ble utsatt for seksuelt motivert vold. En undersøkelse på Oslo legevakt viste at 20-åringen hadde brukket et ribbein. Etter det Dagbladet får opplyst, er ingen pågrepet i de to sakene.
Oslopolitiet har i perioder registrert stor tilgang på det narkotiske stoffet GHB i sommer, og en teori er at kvinnene kan ha fått GHB i seg ufrivillig gjennom drinker.

21-åringen, som forklarer at hun ble voldtatt, var på utestedet i Oslo sentrum natt til 25. juli sammen med gode venner. Kvinnen forklarer at hun kjøpte drinker i baren, og at hun etter hvert begynte å føle seg dårlig. Dette førte til at hun gikk på toalettet, og satt seg i et avlukke.

Kvinnen forklarer til kriminalpolitiet at hun sovnet. Seinere skal hun ha våknet av bråk, før hun ble oppmerksom på at en mann misbrukte hennes seksuelt.
—Jeg klarte ikke å gjøre motstand, forteller kvinnen.

DNA-spor Ansatte på utestedet ble etter hvert oppmerksom på at kvinnen var i en slik forfatning at hun trengte profesjonell hjelp, og ambulanse ble tilkalt. Kvinnen forklarer at hun fortalte ambulansepersonalet at hun hadde vært utsatt for et seksuelt overgrep.

Dette førte igjen til at 21-åringen ble undersøkt ved voldtektsmottaket på legevakta. Det ble foretatt omfattende undersøkelser, blant annet med henblikk på DNA-spor fra en mulig overgriper, etter det Dagbladet får opplyst.

21-åringen har bare en forklaring på det som har skjedd.
— Jeg må ha fått i meg dop i baren, hevder kvinnen.

Sex-trussel l20-åringen forklarer at hun etter et vorspiel endte opp på utestedet Cayenne i Vika i Oslo natt til 6. juni. Etter at hun hadde drukket to drinker, begynte det å «svartne» for henne. 20-åringen forklarer til politiet at det neste hun husker, er at hun satt i en bil utenfor «Cayenne».

Ifølge kvinnen satt det en ukjent bilen, og han sa rett ut av han ville ha sex med henne. 20-åringen mener at den ukjente må ha brukt vold mot henne. Hun kan ikke beskrive gjerningsmannen.

—Jeg ble veldig redd, forklarer kvinner.

20-åringen klarte imidlertid å redde seg ut av bilen, og kommer seg hjem. Hun fortalte sine nærmeste hva som hadde skjedd. Kvinnen hadde store smerter, og dagen etter oppsøkte hun Oslo legevakt. Undersøkelser viste at kvinnen hadde brukket et ribbein.

Modussaker John Arild Aasen er oppnevnt som bistandsadvokat for begge kvinnene. Han sier til Dagbladet at kvinnene er sterkt preget av det som har skjedd.

— Jeg har bedt Oslo-politiet etterforske sakene ut fra at det kan være en sammenheng mellom overgrepene. Dette selv om de skjedde på forskjellige steder til forskjellige tidspunkter. Begge kvinnene forklarer at en eller flere personer, muligens i samarbeid, altså må ha klart å tilsette et bedøvende middel i drinkene deres.

Klientene var på byen for å kose seg, men ingen hadde drukket alkohol i den grad at de skulle miste bevisstheten fullstendig. Vi er selvfølge interessert i å høre fra kvinner som har vært utsatt for tilsvarende overgrep eller vitner. Det kan ha betydning for oppklaring av overgrepssakene.

Det er en selvfølge at kvinner skal kunne være trygge, når de går en tur på byen,  sier bistandsadvokaten.

- Skremmende Club Manager Ulf Edén i «Club Cayenne», synes det er skremmende at slike ting kan skje.

- Dette er ekstremt alvorlig. Vi forsøker å være oppmerksomme på personene vi har inne og er veldig strenge på hvem som kommer inn til oss, sier Edén til Dagbladet.

Han sier de pleier å holde svært berusa jenter tilbake etter stengetid, dersom ukjente menn ønsker å kjøre dem hjem.

- Det kan være personer med andre hensikter enn å kjøre dem hjem. Vi råder de som bestiller drinker i baren om å holde over drinken og ikke rundt den. Det kan bidra til at de unngår å få noe skummelt i drinken deres, sier Edén.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer