FAMILIETRAGEDIE: Ambulanse og mannskaper fra nødetatene i Korshavn, der tre personer BLE berget opp fra sjøen etter at en båt kantret. To av dem er seinere erklært døde. Foto: Tom Arild Støle, Lister24 / NTB Scanpix.
FAMILIETRAGEDIE: Ambulanse og mannskaper fra nødetatene i Korshavn, der tre personer BLE berget opp fra sjøen etter at en båt kantret. To av dem er seinere erklært døde. Foto: Tom Arild Støle, Lister24 / NTB Scanpix.Vis mer

Far og sønn fra Tyskland omkom i båtkantring ved Lyngdal

Barnebarn kom fysisk uskadd fra fisketurulykke.

SISTE: To menn omkom etter at en båt veltet i Lyngdal fredag morgen. En tredje mann i 20-årene kom fysisk uskadd fra ulykken.

De omkomne er begge tyske menn. En av dem er i midten av 40-årene, og den andre er i midten av 70-årene. De var far og bestefar til tredjemann, som ble berget.

En båt med tre personer har kantret utenfor Lyngdal, melder Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge. Alle om bord havnet i vannet, men ble hentet opp etter en større redningsaksjon som involverte, Sea King redningshelikopter, redningsskøyte, nødetater og andre båter.

- De ble fort kort tid siden plukket opp. Det pågår HLR (hjerte-lunge-redning) på to personer. En er nedkjølt, men ved bevissthet. De er sendt til sykehus, sier redningsleder Andreas Bull til Dagbladet klokka 10.20.

Bull forteller at de tre er tysktalende personer på ferie.

- Det er usikkert hvor lenge de har vært i vannet, sier han.

HRS fikk melding om hendelsen klokka 08.55.

- Men det er mulig at det har skjedd mellom klokka 08.15 og 08.30, sier han.

Etter ulykken ble det søkt etter båten de tre dro ut i, som skal være en utleiebåt på rundt 20 fot.

Skipper Thor Hugo Johansen på redningsskøyta Kaptein Skaugen sier at båten skal ha fått motorstopp, gått på grunn og deretter veltet. Båten ble funnet like ved der de tre personene ble hentet opp, skriver Fædrelandsvennen.