Fjordman kaller Fugelli et «historieløst fjols». «Nam, nam», sier Fugelli

Bloggeren Fjordman går ut mot Per Fugelli etter kronikk-kritikk.

«NAM, NAM». Fjordman kaller Per Fugelli  for et «historieløst fjols» etter kronikken til Fugelli hvor han skrev at «Anders Behring breivik bygget sin paranoia med råstoff fra Fjordman». Fugellis svar på personkarakteristikken: «Nam, nam». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
«NAM, NAM». Fjordman kaller Per Fugelli  for et «historieløst fjols» etter kronikken til Fugelli hvor han skrev at «Anders Behring breivik bygget sin paranoia med råstoff fra Fjordman». Fugellis svar på personkarakteristikken: «Nam, nam». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Anders Behring Breivik bygget sin paranoia med råstoff fra Fjordman og Hege Storhaug, den gang sett på som aparte ekstremister», skrev professor i sosialmedisin Per Fugelli i en kronikk i Dagbladet mandag.

Han ropte også varsko om det han mener er et økende farebilde «av muslimene som gruppe», og mente personer som Fjordman og Hege Storhaug hadde en del av skylda.

Tirsdag svarte Storhaug Fugelli. Hun kalte ham «Norges Neville Chamberlain, en intelligent, flott mann som ikke skjønte hva som stod på døra og på før det var for seint».

Chamberlain var Storbritannias statsminister fram til 1940. En av oppfatning av hans regjeringsperiode, som endte samme år som Tyskland invaderte Norge, var at han sto passivt og så på Adolf Hitlers militære ekspansjon.

Mener Storhaug var for snill

I dag svarer også Fjordman på Fugelli-kronikken. Fjordman, som er Peder Are Nøstvold Jensens pseudonym, mener Storhaug er for snill i sin kritikk av Fugelli og sammenligning med Chamberlain.

- Det var Chamberlains regjering som til slutt erklærte krig mot nazistene, før Winston Churchill ble Storbritannias statsminister, skriver Fjordman i en e-post til Dagbladet, før han legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer