Båt med skoleelever kantret

Fortsetter søk etter savnet i Seljordsvatnet

To er døde og én savnet etter at en båt kantret i Seljordsvatnet torsdag. Fredag setter politiet inn miniubåt i søket etter den savnede.

STOR LETEAKSJON: Flere båter og redningshelikopter er satt inn i søket på Seljordsvatnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
STOR LETEAKSJON: Flere båter og redningshelikopter er satt inn i søket på Seljordsvatnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger om denne saken? Ta kontakt på 2400@db.no, SMS/MMS 2400 eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En båt med skoleelever og en lærer kantret torsdag ettermiddag ved Vesleøy i Seljordsvatnet i Telemark. Det var seks personer i båten - to er funnet i vannet, og én har status som savnet. Kriseteamet i Bø kommune er satt i beredskap.

- Det pågår fortsatt søk etter en savnet person. Vi har mannskap som leter fra land i området nær der båten kantret, og vi søker med miniubåt, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet fredag morgen.

To omkommet

Klokka 19.55 torsdag opplyste Anders Beyer, pressekontakt ved Oslo universitetssykehus, at de to som ble tatt opp av vannet - menn på 20 og 19 år - er omkommet etter ulykken.

- Begge er dessverre døde, sier han til Dagbladet.

AMBULANSE OG BRANNVESEN: Alle nødetatene deltar i redningsaksjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
AMBULANSE OG BRANNVESEN: Alle nødetatene deltar i redningsaksjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Det var fem elever og én lærer i båten, opplyste redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet i 15.30-tida.

Privat tur

Elevene er bosatt i Seljords nabokommune Bø. Ordfører Olav Kasland (V) opplyser at krisestaben i kommunen ble satt kort tid etter ulykken.

- Dette er en tragisk, tragisk, ulykke, som må håndteres deretter. Vi har gjort alle ressurser tilgjengelig, sier Kasland til Dagbladet.

Rektor ved den aktuelle skolen opplyser at det nå er høstferie, og at turen skjedde i privat regi.

- Dette er en tragisk ulykke, sier rektoren til Dagbladet.

Seljord-ordfører Halfdan Haugan opplyser at også hans kommunes kriseapparat er satt i beredskap.

Fløyet til Oslo

Ulykken skjedde i 14-tida, og én person ble tatt opp av vannet kort tid etter. Klokka 16.40 opplyste redningsleder Lillebø at ytterligere en person ble funnet i vannet ca. 16.30. Begge fikk livreddende førstehjelp på stedet.

- De ble fløyet til Rikshospitalet i Oslo, sier politiets operasjonsleder Jan Olaf Jansen.

Søket etter den savnede pågår for fullt utover kvelden med alle ressurser, inkludert dykkere og redningshelikopter. Det er fint vær i leteområdet.

Dagbladet følger saken.

LEGEHELIKOPTRE: Flere legehelikoptre er rekvirert til redningsaksjonen. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark Blad / NTB Scanpix
LEGEHELIKOPTRE: Flere legehelikoptre er rekvirert til redningsaksjonen. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark Blad / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer