Han er kastet i døden fordi han er homofil. Hun steines til døde for utroskap

Ny rystende IS-propaganda.

STEINES TIL DØDE: Trolig ble kvinnen pisket før hun steines, etter konservativ sharia-praksis. Hun skal ha vært utro mot ektemannen - men det er høyst usikkert hva slags bevisførsel som ble lagt til grunn. Foto: IS på Twitter
STEINES TIL DØDE: Trolig ble kvinnen pisket før hun steines, etter konservativ sharia-praksis. Hun skal ha vært utro mot ektemannen - men det er høyst usikkert hva slags bevisførsel som ble lagt til grunn. Foto: IS på Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildene viser handlinger helt i ytterkanten av menneskelig grusomhet:

Foran et folkehav dytter maskerte IS-soldater to menn utfor taket på en høy bygning. De to mennene faller i den sikre død.

Årsaken?

Homofili og utroskap De var homofile - et brudd på sharialovgivningen som er innført i IS-kontrollerte områder i Syria og Irak.

Den samme lovgivningen ble også brutt av en kvinne som det hevdes var utro mot ektemannen sin. Hun ble drept ved steining.

Bildene og videoene der ugjerningene vises er velkomponert rent fotografisk og i høy kvalitet, og ble spredt på Twitter av IS-vennlige kontoer, og er nok et eksempel på det unike PR-regimet IS har etablert. I fjor høst fortalte Cecilie Hellestveit og Bernt Hagtvedt Dagbladet om IS' groteske og unike kombinasjon av forhistorisk brutalitet og moderne teknologi.

Henrettelsene skal ha vært utført i Mosul, Iraks nest største by - som har vært under IS' kontroll siden i fjor sommer.

Sharia Daily Beast har hentet fram et sitat fra den anerkjente terrorforskeren Charles Listers nylig publiserte rapport om IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer