Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her endte cabincruiseren etter vill ferd - eier stakk avgårde i gummibåt

Promilletest neste for båtfører på Stord.

LETEAKSJON - FRYKTET SJOKKSKADE: Cabincruiseren sto tørrskodd i fjellveggen da politi og bergingsbåt kom fram til havaristedet mellom Stord og Tysnes. Foto: Sør-Vest politidistrikt.
LETEAKSJON - FRYKTET SJOKKSKADE: Cabincruiseren sto tørrskodd i fjellveggen da politi og bergingsbåt kom fram til havaristedet mellom Stord og Tysnes. Foto: Sør-Vest politidistrikt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 06.17 ringte en båtfører til Hovedredningssentralen for Sør-Norge om en cabincruiser på land nord for Langenuen mellom Stord og Tysnes.

Ingen var om bord, men redningsbåten var borte.

Et Seaking redningshelikopter ble sendt ut for å leite etter gummibåten av frykt for at den eller de som var om bord skulle være sjokkskadd eller i vanskeligheter på annen måte etter den voldsomme smellen.

Gummibåten ble funnet forlatt ved båthavna i Stord ved 09-tiden. Halvannen time seinere fikk politiet kontakt med eieren av cabincruiseren, en mann i 40-årene, fra Stord. Det var han og en jevnaldrende mann fra Stord som hadde kjørt cabincruiseren på land.

- Burde varslet

- Både båteieren og en passasjer som var med, har tilsynelatende kommet fra landstøtingen uten alvorlige skader, opplyser politiet ved 11-tiden søndag.

- Båtføreren burde varslet om hendelsen, så hadde vi unngått det svære søket som ble satt i gang, sier Jan Mange Østebøvik, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, til Bergens Tidende.

Blodprøver

Politiet startet med å oppsøke aktuelle adresser, og 10.30-tiden fikk de kontakt med båteier. Båtfører vil bli sjekket for promille som en del av oppfølgingen.

- Nå er vi på legevakta for å gjøre undersøkelser og ta blodprøver. De er ikke spesielt skadd, og vi kan ikke se at de er i sjokk, sier Østebøvik til NRK. ved 12-tiden.

Begge mennene er i 40-årene og fra Stord. Politiet skal avhøre dem seinere.