IKONISK: Den kjente statuen av den bibelske personen David, slik vi kjenner ham fra Michelangelos verk. Nå brukes han for å promotere våpensalg - og det faller ikke i god jord hos italienere. Foto: EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI/NTB Scanpix
IKONISK: Den kjente statuen av den bibelske personen David, slik vi kjenner ham fra Michelangelos verk. Nå brukes han for å promotere våpensalg - og det faller ikke i god jord hos italienere. Foto: EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI/NTB ScanpixVis mer

«I dette tilfellet er det ikke bare usmakelig, det er også helt ulovlig»

David utstyrt med rifle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italias kulturminister raser over en reklameplakat der Michelangelos David er utstilt med en svær rifle for å promotere amerikansk våpensalg.

Den kjente statuen av den bibelske skikkelsen ble ferdigstilt av Michelangelo Buonarroti i 1504. Statuen forestiller David i det øyeblikket han utfordrer Goliat, ifølge Wikipedia.

- Støtende reklameplakaten, derimot, er han utstyrt med en rifle på størrelse med ham selv. Rifla blir framstilt som et kunstverk på lik linje som den ikoniske statuen. 

Kulturministeren, Dario Franceschini, mener bildet er både støtende og ulovlig, og ber om at reklamen fjernes umiddelbart, skriver BBC.

«Bildet av en bevæpnet David støter og bryter loven. Vi vil ta grep mot det amerikanske firmaet slik at de umiddelbart fjerner kampanjen», skriver kulturministeren på Twitter, ifølge BBC.

Både ministeren og galleriet der David er utstilt mener bruken av David i reklamen strider mot opphavsretten, som i hovedsak sier at kunst ikke skal tukles med.

- Ulovlig Angelo Tartuferi ved Accademia Gallery i Firenze er heller ikke imponert over våpenfirmaet, ArmaLite, som holder til i Los Angeles.

- I dette tilfellet er det ikke bare usmakelig - det er også helt ulovlig, sier hun til avisa Repubblica, ifølge BBC.

Cristina Acidini ved Historical Heritage and Fine Arts Board gitt firmaet en advarsel.

ArmaLite har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

ANNONSEN: Rifla blir framstilt som et kunstverk på lik linje som den ikoniske statuen.
ANNONSEN: Rifla blir framstilt som et kunstverk på lik linje som den ikoniske statuen. Vis mer