Vitne:

- Knivstakk politiet

Et vitne så en mann i bar overkropp med kniv som løp etter ei kvinne. Så skal mannen ha tatt seg inn i en politibil og knivstukket en politimann, før han ble skutt og døde.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg havnet midt i det. Det eksploderte bare.

Det forteller et vitne som var til stede, da politiet avfyrte skudd i Thereses gate på Bislett tirsdag. Kvinnen forteller at hun bare var noen få meter unna, da de dramatiske scenene fant sted. Hun ønsker ikke å stå fram med navn.

- Jeg gikk hjemmefra, da jeg så en mann i bar overkropp som gikk barbeint og opptrådte aggressivt. Plutselig begynte han å løpe etter ei kvinne. Så dro han opp en lang kniv, forteller vitnet.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Knivstakk politiet

Kvinnen gjemte seg bak en politibil som tilfeldig vis var i nærheten, da hendelsen fant sted. Kort tid etter begynte mannen ifølge vitnet å slå løs på politibilen.

- De kjørte på ham to ganger, men han kom seg opp begge gangene. Så gikk han bort til døra på passasjersida. Den fikk han åpnet og knivstakk politimannen to-tre ganger. Så avfyrte den andre i politibilen skudd, forteller vitnet.

Politiet har bekreftet at en tjenesteperson ble skadd i hendelsen på Bislett.

Vitnet vet ikke hvor hardt skadd politimannen ble, men sier han ble tatt hånd om av ambulansepersonell etter hendelsen. Den skutte mannen døde som følge av skadene.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Svær kniv

Sara Skilbred Fjeld (32) ble også vitne til hendelsen. Hun forteller til Dagbladet at hun skulle til å åpne butikken, da ei kvinne plutselig skreik i nærheten.

- Jeg begynte å kikke, og så mannen som hadde en svær kniv jage ei livredd kvinne. Jeg var redd for at han skulle komme inn i butikken, men så prøvde han å angripe politiet, før han ble kjørt på, sier Fjeld.

Ifølge vitnet sto gjerningsmannen midt i veien på trikkeskinnene, da politiet kjørte ham ned. Kort tid etter hørte hun skudd.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Rystende

Mohsen Bahari satt inne på Kaffebrenneriet på Bislett da hendelsen utspant seg like utenfor. Også han forteller at det hørtes skrik i nærheten før mannen gikk løs på politibilen.

- Jeg reiste meg opp for å se hva det var. Da hørte jeg et smell og så at det var en politibil som hadde kjørt inn i veggen. Så hørte jeg flere skudd, sier Bahari.

Da han kom ut var det en mann i bar overkropp som var skutt. Ifølge Bahari var også den ene politimannen skadd.

- Jeg prøvde å hjelp til, men det kom flere politi til stedet. Det var rystende, jeg er fortsatt skjelven, sier vitnet til Dagbladet.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Seks skudd

En video Dagbladet har fått tilgang til viser at mannen går rundt med en stor kniv i nærheten av en politibil. Videoen viser deretter at mannen blir påkjørt to ganger av politibilen.

På videoen går mannen tilsynelatende til angrep mot politiet på passasjersida etter å ha blitt påkjørt. Ifølge politiet prøvde mannen å komme inn i politibilen og angripe politiet.

I sekundene som følger avfyres totalt seks skudd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer