Kona følte seg såret av ektemannen, og kjørte 21 mil i fylla

Ble lei seg da han snakket med ei ukjent dame på en pub.

KRYSSET GRENSER: Ei kvinne i Troms krysset flere grenser under en utflukt til Kilpisjärvi i Finland i fjor sommer. På returen til Troms krysset hun både grensa til Norge og grensa for høyeste tillatte promille. Foto: Tor Arne Dalsnes.  Grafikk:  Kjell Erik Berg.
KRYSSET GRENSER: Ei kvinne i Troms krysset flere grenser under en utflukt til Kilpisjärvi i Finland i fjor sommer. På returen til Troms krysset hun både grensa til Norge og grensa for høyeste tillatte promille. Foto: Tor Arne Dalsnes. Grafikk: Kjell Erik Berg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det så først ut til å bli en hyggelig tur, for paret fra Troms som en kveld i fjor sommer koste seg med øl og andre drikkevarer på en pub i Kilpisjärvi i Finland.

I dagens Nordlys omtales turen.

Det var etter at mannen begynte å snakke med ei ukjent dame han møtte på puben, at problemene begynte. Ignorerte advarsel Da mannen spurte ektefellen om den ukjente kvinnen kunne sove på hytta de hadde leid, ble hun ifølge dommen både skuffet og lei seg.Uten å si noe gikk hun tilbake til hytta, pakket sakene, tok med mat og ølbokser, satte seg i bilen - og kjørte hjemover.

Fra Kilpisjärvi og hjem til Dyrøy i Troms er det 210 kilometer. Dette tilsvarer ifølge Google Maps omtrent strekningen fra Dagbladets redaksjon i Oslo til Øyer i Gudbrandsdalen.

Da mannen oppdaget at hun hadde tatt bilen og dratt, ringte han og advarte henne om at det var farlig å kjøre etter å ha drukket. Hun ignorerte advarselen, noe hun sannsynligvis angret da hun klokka to på natta var hjemme og satt der med et glass rødvin.

For da ringte politiet på døra.

0,84 i promille Nå er kvinnen dømt til 18 dager betinget fengsel og ei bot på 25.000 kroner, etter at Senja tingrett la til grunn at hun hadde minst 0,84 i promille da kjøringen startet, og ned mot 0,5 på slutten av kjøreturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer