KRYSSET GRENSER: Ei kvinne i Troms krysset flere grenser under en utflukt til Kilpisjärvi i Finland i fjor sommer. På returen til Troms krysset hun både grensa til Norge og grensa for høyeste tillatte promille. Foto: Tor Arne Dalsnes.  Grafikk:  Kjell Erik Berg.
KRYSSET GRENSER: Ei kvinne i Troms krysset flere grenser under en utflukt til Kilpisjärvi i Finland i fjor sommer. På returen til Troms krysset hun både grensa til Norge og grensa for høyeste tillatte promille. Foto: Tor Arne Dalsnes. Grafikk: Kjell Erik Berg.Vis mer

Kona følte seg såret av ektemannen, og kjørte 21 mil i fylla

Ble lei seg da han snakket med ei ukjent dame på en pub.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det så først ut til å bli en hyggelig tur, for paret fra Troms som en kveld i fjor sommer koste seg med øl og andre drikkevarer på en pub i Kilpisjärvi i Finland.

I dagens Nordlys omtales turen.

Det var etter at mannen begynte å snakke med ei ukjent dame han møtte på puben, at problemene begynte.

Ignorerte advarsel Da mannen spurte ektefellen om den ukjente kvinnen kunne sove på hytta de hadde leid, ble hun ifølge dommen både skuffet og lei seg.

Uten å si noe gikk hun tilbake til hytta, pakket sakene, tok med mat og ølbokser, satte seg i bilen - og kjørte hjemover
.

Fra Kilpisjärvi og hjem til Dyrøy i Troms er det 210 kilometer. Dette tilsvarer ifølge Google Maps omtrent strekningen fra Dagbladets redaksjon i Oslo til Øyer i Gudbrandsdalen.

Da mannen oppdaget at hun hadde tatt bilen og dratt, ringte han og advarte henne om at det var farlig å kjøre etter å ha drukket. Hun ignorerte advarselen, noe hun sannsynligvis angret da hun klokka to på natta var hjemme og satt der med et glass rødvin.

For da ringte politiet på døra.

0,84 i promille Nå er kvinnen dømt til 18 dager betinget fengsel og ei bot på 25.000 kroner, etter at Senja tingrett la til grunn at hun hadde minst 0,84 i promille da kjøringen startet, og ned mot 0,5 på slutten av kjøreturen.

Hun er også fradømt retten til å kjøre bil i to år, men her kommer tida som allerede har gått uten førerkort til fratrekk.

Av dommen framgår det at ektefellene fortsatt er såpass på talefot at han kjører henne på jobb nå da hun ikke har førerkort.