Kvinne i 20-åra knivdrept i Oslo - mann siktet for drap

Skjedde i leilighet i Kjelsåsveien.

ÅSTEDET: En kvinne er kritisk skadd etter en knivstikking på Kjelsås i Oslo. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet
ÅSTEDET: En kvinne er kritisk skadd etter en knivstikking på Kjelsås i Oslo. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TIPS OSS: Har du informasjon om saken? SMS til 2400 / E-post til 2400@dagbladet.no / TLF til 24 00 00 00

Politiet i Oslo innleder i dag avhør av en mann midt i 20-åra, som er pågrepet, mistenkt og formelt siktet for drap på en kvinne på Kjelsås natt til søndag.

Offeret, en kvinne i 20-åra, var livløs etter knivstikk da politi og helsepersonell kom til leiligheten. Hun ble konstatert død på sykehuset på Ullevål seinere i natt.

Politiet fikk melding om knivstikkingen i en leilighet i Kjelsåsveien klokka 00.26.

Vitne var i leiligheten

Også et vitne som var til stede i leiligheten, en mann i midten av 20-åra, skal avhøres i løpet av søndagen.

Politiet fikk melding om knivstikkingen i en leilighet i Kjelsåsveien klokka 00.26.

- Det er avklart at knivstikkingen skjedde i leiligheten der kvinnen ble funnet livløs. Den mistenkte mannen ble pågrepet tett ved, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 09-tiden søndag.

Politiet vil foreløpig ikke si om forhold mellom offer, pågrepet og vitne.

- Det har skjedd en knivstikking her. Vi har formodentlig kontroll på gjerningsmannen. Nå jobber vi videre taktisk og teknisk, sa politiets innsatsleder på åstedet, Magnus Strande, til Dagbladet i natt.

Vitne ringte politiet

- Det var et vitne som ringte til politiet og meldte om en slåsskamp med kniv. Da politiet kom til stedet, fant vi en kvinne som var alvorlig skadd. Vi har nå kontroll på to menn på stedet. En av mennene har status som mistenkt, den andre har status som vitne, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo-politiet til Dagbladet i natt

- Siktet for drap

Han opplyste at kvinnen er kjørt til Ullevål universitetssykehus. Hun fikk først livreddende førstehjelp av ambulansepersonell på stedet.

Klokka 02.15 opplyser operasjonsleder Ullsand til NTB at kvinnen er omkommet.

En mann er pågrepet og siktet for drap.

- Vi vet fortsatt ikke noe om relasjonen mellom de to, sier Ullsand.

Jobber på stedet

Kriminalvakta og krimteknikere jobber fortsatt på stedet tidlig søndag morgen.

Ifølge NTB har politiet avhørt personen som varslet om hendelsen. Ullsand vil ikke si noe om hva som er kommet fram i avhøret.

AVSPERRET: Politiet sperret av et område på Grefsen etter knivstikkingen natt til søndag. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet
AVSPERRET: Politiet sperret av et område på Grefsen etter knivstikkingen natt til søndag. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer

Han kan foreløpig heller ikke si noe om hendelsesforløpet eller relasjonen mellom kvinnen og de to mennene.

Drapssaker hittil i år

 • 1. januar: 47 år gamle Azad Hamam omkommer i en møteulykke på E18 ved Larvik. Også mannens kone og tre barn blir skadd. En 21 år gammel mann som kjørte i feil kjøreretning, blir siktet og senere tiltalt for drap.
 • 7. januar: En mann i 30-årene siktes for drap på sin tre måneder gamle datter. Hun ble innlagt på Ullevål sykehus i Oslo med kritiske skader 27. desember 2017 og døde 7. januar 2018. Moren er siktet for passiv medvirkning til vold. Familien bor til vanlig i Nordland, men var i Oslo på ferie.
 • 13. januar: Janne Jemtland (36) blir funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Hun ble sist ble observert 29. desember og meldt savnet 30. desember. Ektemannen ble fredag 12. januar pågrepet og siktet for drap.
 • 26. februar: Robin André Svendsen (29) dør kort tid etter at han ble knivstukket under et basketak på Brunholmen i Ålesund. En 29 år gammel mann er siktet for drap, men hevder knivstikkingen skjedde i selvforsvar.
 • 10. februar: En 70 år gammel kvinne blir funnet død i en leilighet på Landås i Bergen. En 43 år gammel mann pågripes i leiligheten og siktes for drap. Mannen nekter straffskyld.
 • 10. mars: En 46 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter at en kamerat i 30-årene dør etter å ha blitt skutt med en pistol i en bolig i Nittedal i Akershus. 46-åringen sier det var et uhell.
 • 12. mars: En polsk mann (31) blir funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Han dør dagen etter på sykehus av skadene. En 32 år gammel norskpakistaner er varetektsfengslet og siktet for drapet. Polakken skal ha vært et uskyldig offer og kjente ikke den siktede.
 • 23. mars: En 21 år gammel mann blir funnet død utenfor en boligblokk i Fyllingsdalen i Bergen i 5-tiden om morgenen. Mannen har trolig falt fra 7. etasje. En kamerat i 20-årene og hans mor i slutten av 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap.
 • 9. april: En 38 år gammel marokkansk kvinne blir funnet død i sin bolig på Notodden i Telemark. Den tidligere ektemannen hennes, en 53-åring fra Syria, pågripes og siktes for drap to dager senere.
 • 28. juni: En mann i 60-årene blir kritisk skadd i en voldshendelse på en institusjon for rusavhengige i Drammen 26. juni. Han dør to dager senere. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for forsettlig drap.
 • 1. juli: 27 år gamle Veronika Kocabkova blir kritisk skadd i en knivstikking på Tiffani Café på Frogner i Oslo. Hun dør en drøy uke senere. En 51 år gammel mann, også han tsjekkisk statsborger, er siktet for drap. Han har ett felles barn med kvinnen.
 • 14. juli: 18-årige Håvard Pedersen blir knivstukket mens han er på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Han blir erklært død kort tid etter. En 17-åring som kom til Norge som mindreårig asylsøker fra Afghanistan i 2015, er siktet for drap.
 • 30. juli: 13-årige Sunniva Ødegård blir funnet død på Varhaug i Rogaland. En 17-årig gutt fra samme sted er siktet for drap.
 • 19. august: En kvinne i 20-årene døde etter at hun ble knivstukket i Kapellveien på Kjelsås i Oslo. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, før kvinnen ble fraktet til sykehuset. Kort tid senere ble hun bekreftet omkommet. En mann ble samme natt pågrepet og siktet for drap.
 • Kilde: NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer