Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann savnet etter båtkollisjon

Dykkere søker etter mannen i 20-åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-åra er savnet etter at to båter kolliderte på Fyresvatnet i Telemark natt til søndag. Dykkere søker i vannet mens Røde Kors bistår i søk på land.

- Vi kalte inn Røde Kors til å bistå med søk i vannkanten. Sea King er på stedet og søker fra luften, og dykkere er også på plass, opplyser operasjonsleder Marianne Mørk i Sørøst politidistrikt til NTB klokka 5.30 søndag morgen.

Søket pågår fremdeles med full styrke. Per nå er Sea King-helikopter, luftambulanse, båter og dykkere involvert i letingen.

- I tillegg drives det søk langs stranda, sier politiadvokat Vegard Rosenvinge Lauvdahl i Sørøst politidistrikt til NTB søndag morgen.

Røde Kors bistår

Han sier at søket vil pågå så lenge det er håp om å finne vedkommende. Røde Kors er også kalt inn for å bistå med søk.

Politiet meldte om ulykken på Twitter klokka 3.08. Da hadde politiet rekvirert en båt og søkte på sjøen.

- Det var en båt som sto stille. Så kom det en annen og kjørte inn i den. Det var to personer i den ene båten og fire i den andre. Mannen som er savnet, var i båten med fire, sier Mørk.

Han skal ha vært sammen med familie.

En person er fraktet til sykehus med en skade i en arm, opplyser operasjonslederen.

Etterforskning

Politiadvokat Lauvdahl sier at de to involverte båtene er fritidsbåter.

– Det er for tidlig å si om båtførerne har vært ruspåvirket. Vi har begynt med innledende etterforskningsskritt og avhør av de involverte, så vi får dannet oss et bilde av hva som har skjedd, sier Lauvdahl.

Fyresvatn ligger i Fyresdal kommune i Telemark. Innsjøens største dybde er 369 meter, og den er dermed blant Norges dypeste innsjøer.