SPILLE PÅ PUB: Norsk Tipping vil utplassere 2000 spilleautomater på skjenkesteder. Foto: Foto Rune Myhre
SPILLE PÅ PUB: Norsk Tipping vil utplassere 2000 spilleautomater på skjenkesteder. Foto: Foto Rune MyhreVis mer

Norsk Tipping vil ha automater på skjenkesteder

Et perfekt sted for slikt, mener styreleder Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Norsk Tipping vil installere 2000 spilleautomater på skjenkesteder landet rundt.

Styreleder Lars Sponheim i Norsk Tipping mener skjenkesteder er et ypperlig sted for spilleautomater, skriver Dagsavisen.

- Vi har fått et oppdrag fra storting og regjering om å få utplassert disse snille maskinene. Men vi har ikke fått plassert så mange som vi ønsker, så nå sikter vi oss inn mot utelivsbransjen, en bransje vi vet har stort potensial, sier Sponheim.

De aktuelle automatene heter Multix og har begrensning på spill opp mot 400 kroner om dagen, og 2200 kroner i måneden. Norsk Tipping vil utplassere 7000 slike maskiner landet rundt, 2000 av dem på skjenkesteder. Målet var å få gjort dette ved utgangen av 2009, men slik gikk det ikke. Hittil er 2100 automater plassert ut. 38 av dem står nå på restauranter og puber.

- Lokaldemokratiet kan stoppe dette, det vet vi. Men nå prøver vi igjen, og jeg må si det er merkelig at de vil stoppe denne typen maskin. De avgrenser jo ikke internett for sine innbyggere, det er jo der den farlige spillingen finner sted, sier Sponheim.

Han mener automatene fungerer mot spilleavhengighet fordi de metter spillbehovet på en forsvarlig måte. Men leder i Pårørende til spilleavhengige (PTS), Lill Tove Bergmo, mener kombinasjonen alkohol og spill er feil.

- Vi vet at Norsk Tipping har slitt med å få plassert ut maskinene i kiosker og andre steder, og det er et sunt signal fra samfunnet om at vi ikke ønsker spilleautomater. Hvorfor ikke ta signalet og gi seg? spør hun.

(NTB)

Styreleder Lars Sponheim i Norsk Tipping mener øl og spilleautomater er en ypperlig kombinasjon.  Her uten automat. Foto: Lise Åserud/SCANPIX.
Styreleder Lars Sponheim i Norsk Tipping mener øl og spilleautomater er en ypperlig kombinasjon. Her uten automat. Foto: Lise Åserud/SCANPIX. Vis mer