Jonas Gahr Støre:

Ny beskjed til demonstrantene

Jonas Gahr Støre jobber for en raskest mulig løsning på Fosen-saken. Men han vil ikke garantere at vindturbinene fjernes: - Høyesterettsdommen konkluderer ikke med det, sier Støre til Dagbladet.

PRESSES: Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på SAMAK med andre sosialdemokratiske toppledere. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
PRESSES: Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på SAMAK med andre sosialdemokratiske toppledere. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI (Dagbladet): - De er hørt. Og jeg har respekt for engasjementet, sier statsminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Under toppmøtet SAMAK i Helsinki kommenterer Støre de siste dagers demonstrasjoner i Oslo.

Titalls aktivister, mange av dem samer, protesterer mot at vindturbinene på Fosen i Trøndelag fortsatt står. Det er gått halvannet år, 500 dager, siden Høyesterett konkluderte med at turbinene krenker urfolks rettigheter.

Skal avsluttes raskest mulig

- Vil du ta noen form for selvkritikk for at dette har tatt så lang tid?

- Jeg forstår utålmodigheten, og den deler jeg. Det er et stort og viktig tema vi må avgjøre på en god og ryddig måte, sier Støre.

Han sier at det må skje gjennom enighet om hva som skal være grunnlaget for å gjøre en ny beslutning.

- Jeg vil være åpen for samtaler med alle berørte for å få dette avsluttet så raskt som mulig, sier Støre.

Tolker dommen annerledes

Han vil ikke gå inn i detaljer på hva som blir løsningen. Men på spørsmål om han vil garantere at vindturbinene fjernes, svarer han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.