Oslo Høyre reagerer på skjenkestopp i hovedstaden

Lørdag kveld besluttet Oslo kommune å stenge alkoholserveringen på ubestemt tid. Nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre kaller det et feilgrep.

REAGERER: Nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REAGERER: Nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes byrådet i Oslo har håndtert den alvorlige situasjonen vi er i på en god måte, men dagens beslutning om å stenge alle serveringssteder som serverer alkohol fordi noen av dem bryter regelverket, er et feilgrep, sier Solberg til NTB.

Forbudet gjelder fra klokka 20.30 lørdag kveld. Over 650 steder ble observert før beslutningen ble tatt. Årsaken var brudd på smittevernreglene.

- Det er drøyt 50 steder med skjenkebevilling som ikke tar regelverket på alvor. I tillegg ser vi at aktører som har holdt stengt til nå, åpner igjen. Denne utviklingen må stoppe, sa næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i en pressemelding.

At samtlige steder må stenge, opplever Solberg og Oslo Høyre som urettferdig. Nå ber nestlederen om at byrådet revurderer beslutningen.

- Det er svært viktig at Folkehelseinstituttets anbefalinger følges. Serveringssteder som bryter smittevernsreglene og for eksempel ikke overholder regelen om en meters avstand mellom gjestene bør derfor stenges på stedet, men serveringssteder som derimot følger reglene og opptrer ansvarlig må få være åpne. Det skal lønne seg å følge reglene, uttaler Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer