Båtulykke på Bømlo:

- Preger mange i lokalsamfunnet

En 12 år gammel gutt omkom etter en båtulykke utenfor Kråkeneset i Bømlo kommune torsdag ettermiddag. - Tragisk ulykke, sier ordføreren i Bømlo.

TRAGISK: Ordfører i Bømlo kommune, Sammy Olsen (Sp), sier til Dagbladet at det er en tragisk ulykke som berører flere i lokalsamfunnet. Foto: Bømlo kommune/Simon Knutsson Sortland
TRAGISK: Ordfører i Bømlo kommune, Sammy Olsen (Sp), sier til Dagbladet at det er en tragisk ulykke som berører flere i lokalsamfunnet. Foto: Bømlo kommune/Simon Knutsson Sortland Vis mer
Publisert

Torsdag kl. 16.18 fikk politiet melding om en båtulykke like utenfor Kråkeneset i Bømlo kommune.

En 12 år gammel gutt hadde falt i sjøen etter at båten han førte hadde et sammenstøt med en stake i sjøen.

Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning, men gutten ble erklært død.

Pårørende er varslet, og familie og andre involverte blir fulgt opp av kommunens kriseteam.

- Tragisk hendelse

Politiet var på stedet, og har gjennomført vitneavhør og åstedsundersøkelse. Båten som var involvert i ulykken er sikret for videre undersøkelser.

- Dette er en tragisk hendelse, skriver politioverbetjent Trond Atle Sjøvold i en pressemelding fredag.

De etterforsker saken som en ulykke og fokuserer på å kartlegge hendelsesforløpet.

- Vi begynner å danne oss et bilde av hva som har skjedd, men er fremdeles i en innledende etterforskningsfase.

- Det er ikke mer å si enn at dette er en veldig trist sak for hele samfunnet her på Bømlo. Det er uvirkelig å få en slik beskjed, og vi føler sterkt med de pårørende, sa Bømlo-ordfører Sammy Olsen til Dagbladet torsdag.

- Tom pult til skolestart

Ordfører i Bømlo kommune, Sammy Olsen (Sp), opplyser at kommunen jobber med å ivareta guttens pårørende og mange som skal ha vært vitne til ulykken.

- Det er en tragisk ulykke som preger mange personer i lokalsamfunnet. Vi føler med dem som er rammet av denne ulykken, sier Olsen til Dagbladet.

Videre sier han at han har fått informasjon om hendelsen fra politiet, og at kommunen har orientert rektoren på skolen der gutten var elev.

- Det kommer til å stå en tom pult til skolestart, og både skolen og kommunen vil legge til rette at berørte og pårørende kan få hjelp, sier ordføreren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer