Russland: - Tyrkia prøvde ikke å kontakte flyet før det ble skutt ned

Bekrefter at en av pilotene ble drept da flyet styrtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske myndigheter bekrefter nå at en av pilotene ble drept da tyrkiske myndigheter skjøt ned et russisk kampfly tidligere i dag.

Tyrkiske myndigheter sa de advarte flyet ti ganger før det ble skutt ned og styrtet i Syria tidligere i dag.

Det russiske forsvarsdepartementet går nå imidlertid ut og sier det helt motsatte: At tyrkisk side prøvde ikke å kontakte det russiske su-24-flyet før det ble skutt ned.

- Dolket i ryggen Sergeij Rudskoij i det russiske forsvarsdepartementet sier til nyhetsbyrået Interfax at det syriske forsvarsdepartementet, Russlands nære alliert, bekrefter flyets posisjon. Han kaller hendelsen et brudd på folkeretten med «alvorlige konsekvenser». De hevder at det var tyrkerne som krenket syrisk luftrom.

- Vi er dolket i ryggen av noen som står i ledtog med terrorister, sa Russlands president Vladimir Putin tidligere i dag.

Russland bekrefter at en annen flyger også ble drept i en redningsaksjon i dag, da russiske myndigheter var inne i Syria for å lete etter den savnede piloten.

De to motstridende uttalelsene vitner om steile fronter mellom Moskva og Ankara nå.

Nato ber om ro Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa på en pressekonferanse i ettermiddag at Nato ønsker mer samtaler mellom Tyrkia og Russland. Han sier de må unngå «ulykker som eskalerer ute av kontroll». Og at deres informasjon tilsier at flyet var inne i Tyrkia da det ble skutt ned.

- Jeg har tidligere uttrykt bekymring over Russlands militære nærvær langs NATOs grenser, sier Stoltenberg.

Stoltenber at Nato støtter Tyrkias versjon av hva som skjedde, basert på informasjon fra Natos samarbeidsland:

- Vi står i solidaritet med Tyrkia, sa Stoltenberg.