Teaterbåtens siste seilas

Stormkastene i Oslofjorden sendte «Innvik» halvt under vann i natt.

I MORGES:  En trosse holder fortsatt MS "Innvik" til Svestad brygge på Nesodden. Eierne har ikke bestemt hva som skjer videre. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
I MORGES: En trosse holder fortsatt MS "Innvik" til Svestad brygge på Nesodden. Eierne har ikke bestemt hva som skjer videre. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): MS «Innvik» sto av flere tiår som bilferje og teaterbåt på værharde vestlandsfjorder. I natt ble ble vindkastene og det kortvarige stormværet i indre Oslofjord for hard kost for landets mest omtalte ferje, som har hatt Kong Olav ombord.

I morgentimene ligger «Innvik» halvt under vann ved Svestad brygge mellom Nesodden og Drøbak.

I NATT:  Klokka 03: Sivilforsvaret og andre mannskaper fra Follo jobber for at MS "Innvik" ikke skal slite seg og gå rundt med fire tonn bunkersolje. Foto: Glenn Johansson.
I NATT: Klokka 03: Sivilforsvaret og andre mannskaper fra Follo jobber for at MS "Innvik" ikke skal slite seg og gå rundt med fire tonn bunkersolje. Foto: Glenn Johansson. Vis mer

Styreleder og medeier Eldrid Lorentzen sier til Dagbladet i morges at eierne først seinere i dag kan gi en vurdering av hva som nå skjer med den tradisjonsrike skuta.

Akterenden har sunket til bunns utfor brygga. I natt var det fare for at en trosse ville ryke og båten tippe rundt, sier et øyenvitne til Dagbladet, som fulgte nattens anstrengelser fra Sivilforsvaret og kommunale etater i Follo for å hindre at båten gikk ned.

Fire tonn olje - Ved 03-tiden i natt slo sjøen over brygga, sier øyenvitnet.

TROSSER:  Bergingsmannskapene fryktet i natt at trossene skulle ryke. Foto: Glenn Johansson.
TROSSER: Bergingsmannskapene fryktet i natt at trossene skulle ryke. Foto: Glenn Johansson. Vis mer

Båten inneholder fire tonn bunkersolje, og brannbåten til Oslo brannvesen dro i natt ut til havaristen i tilfelle oljelekkasje.

MS «Innvik» ble landskjent på 1980-tallet som Norges første teaterbåt i regi av Sogn og Fjordane Teater og teatersjef Anne Gullestad.

BJØRVIKA 2008:  Operaen er blitt "Innvik"s nye nabo, og dermed steg også leieprisene på Oslo havn. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET.
BJØRVIKA 2008: Operaen er blitt "Innvik"s nye nabo, og dermed steg også leieprisene på Oslo havn. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET. Vis mer

Fra 2001 lå «Innvik» til kai i Oslo mellom Havnelageret og Operaen i regi av Nordic Black Theatre, som teaterbåt, sommerhotell og serveringssted.

Nye eiere overtok i 2010, og siden har «Innvik» ligget til kai på Nesodden som vertslokale for opptredener og selskap.

BJØRVIKA 2010:  Unni Wilhelmsen er blant artisene som har opptrådt på MS "Innvik". FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.
BJØRVIKA 2010: Unni Wilhelmsen er blant artisene som har opptrådt på MS "Innvik". FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET. Vis mer
ASKVOLL 1999:  Skuespillerne Torbjørn Halvorsen og Kyrre Eikås Ottersen mønstrer på teaterbåten "Innvik" for å spille Erasmus Montanus. Foto:HELGE HANSEN.
ASKVOLL 1999: Skuespillerne Torbjørn Halvorsen og Kyrre Eikås Ottersen mønstrer på teaterbåten "Innvik" for å spille Erasmus Montanus. Foto:HELGE HANSEN. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer