ULYKKE: Det var den bakerste vogna i dette mini-toget som veltet da ni personer ble skadet i ettermiddag. Foto: Theo Aasland Valen
ULYKKE: Det var den bakerste vogna i dette mini-toget som veltet da ni personer ble skadet i ettermiddag. Foto: Theo Aasland ValenVis mer

Tiåring alvorlig skadet da barne-tog veltet i Telemark

Ni personer skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni personer ble skadd da et mini-tog for barn veltet ved en campingplass på Gvarv i Telemark.

- Vi har et lite barnetog her. Det består av tre små vogner som vi kjører unger i. Den bakerste vogna, med noen unger oppi, veltet da den som kjørte toget skulle snu, sier daglig leder Odd Ragnar Wiik i Teksten Camping til Dagbladet.

Vognen veltet på siden da den kjørte over en hump.

Tradisjon En av gjestene på campingplassen forteller til Dagbladet at turen med mini-toget «Oliver» er en årlig tradisjon på Teksten camping.

- De tutet og det var så koselig for barna, sier gjesten, som ikke vil ha navnet sitt publisert.

Men da toget skulle snu var det ikke lenger morsomt.

- Vogna veltet som i sakte kino og alle barna ramlet ut. De hylte og skreik. Det var vanskelig å si da om det var hysteri eller alvor, men det var jo begge deler, sier campinggjesten.

En ti år gammel gutt er fløyet til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Tre personer er fraktet til sykehus i Skien med ukjent skadeomfang, og fem personer er lettere skadd, opplyser politiet.

Var du vitne til ulykken? Kontakt Dagbladet på SMS til 2400 eller epost til 2400@dagbladet.no

Undersøker toget Politiet jobber nå med å sikre ulykkesstedet og med å undersøke toget.

- De kjørte en kosetur med barn og voksne. De skulle ta en u-sving, og da veltet den bakerste vogna, opplyser innsatsleder Bård Fjermestad.

Mellom 10 og 20 personer var involvert i ulykken. Mange fikk skrubbsår og mindre skader som ble håndtert på stedet.