HEVET FRA SJØEN: Båten som tirsdag kantret utenfor Karlsøy i Nord-Troms med fem personer ombord, heves fra sjøen etter at den ble slept til land av redningsskøyta Oscar Tybring.  Foto: RS Oscar Tybring/Redningsselskapet / NTB scanpix
HEVET FRA SJØEN: Båten som tirsdag kantret utenfor Karlsøy i Nord-Troms med fem personer ombord, heves fra sjøen etter at den ble slept til land av redningsskøyta Oscar Tybring.  Foto: RS Oscar Tybring/Redningsselskapet / NTB scanpixVis mer

To kritisk skadd etter kantring utenfor Troms

Tilstanden er kritisk for de to av de fem som ble reddet ut av båten som kantret tirsdag ettermiddag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to personene ble hentet ut fra den kantrede fritidsbåten av dykkere, etter først å ha blitt meldt savnet.

Begge ble fløyet til Universitetssykehuset i Tromsø for medisinsk behandling.

Tirsdag kveld opplyser sykehusets pressevakt til NTB at de to er kritisk skadd.

Fem personer ombord

Til sammen fem personer var ombord i fritidsbåten da den kantret 13 kilometer nord for Torsvåg på Karlsøy. Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge ble varslet om hendelsen klokken 14.36, etter at en av de involverte kontaktet nødetatene.

Båten ble lokalisert av et redningshelikopter halvannen time senere, og tre personer som satt på båtens kjøl ble hentet opp etter kort tid. Ingen av dem hadde alvorlige skader, men ble fulgt opp av et kriseteam i Tromsø.

- De meldte fra om hendelsen selv ved å ringe nødnummeret, men visste ikke sikkert hvor de var. Vi hadde en leteaksjon i over en time før vi lokaliserte dem, sier redningsinspektør Tore Wangsfjord ved Hovedredningssentralen til NTB.

Turister

De involverte er fire russiske turister og en litauisk turist, melder HRS.

Først ble tre av de fem fisketuristene reddet, de to andre var ikke gjort sikkert rede for, men redningsmannskapene antok at de to befant seg i den kantrede båten.

Like etter ble meldte Hovedredningssentralen på Twitter at den ene var hentet ut og fløyet til sykehus. Klokka 17.30 var alle reddet ut av fritidsbåten.

Den havarerte båten ble slept til land av redningsskøyta Oscar Tybring tirsdag kveld.

Torsvåg ligger på øya Vanna, rundt 9 mil nord for Tromsø. Området er et populært utgangspunkt for havfiske.

(NTB/Dagbladet)