Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

William (30) omkom: Familien vil ha lys på ulykkesskjær

Dødsannonsen: - Like kjært som blomster, ønskes en gave til lysmerking av Saltneven.

DØDE: En mann er erklært død etter en båtulykke i skjærgården utenfor Kragerø lørdag før jul. Nå vil de etterlatte at skjæret som William Dønvik (30) kjørte på skal merkes med lys. Foto/video: Theo Aasland Valen. Vis mer

Det var 30 år gamle William Dønvik fra Skåtøy som døde i båtulykken etter å ha kjørt på et skjær på Saltneven i Kragerø-skjærgården lørdag før jul.

Familien skriver i dødsannonsen at «Like kjært som blomster, ønskes en gave til lysmerking av Saltneven».

Familien har gitt Telemarksavisa og Varden tillatelse til å offentliggjøre navnet på den omkomne, som bisettes fra Skåtøy kirke fredag.

- Vi som kjører båt der hver dag, vet at det er et vanskelig område å ferdes. Vi vet at der er mange som har vært på det skjæret tidligere, sier en representant for familien til Varden.

Preger lokalsamfunnet

Ulykken har satt preg på lokalsamfunnet. Det bor nærmere 300 mennesker på Skåtøy i Kragerø kommune. Det ble tent lys ved ulykkesskjæret dagen etter.

Det var ved 13-tiden lørdag 21. desember at politi og redningsmannskap fikk melding fra forbipasserende om en småbåt som lå veltet på et skjær.

Nattkollisjon

Den omkomne ble funnet, og redningsaksjonen ble avblåst etter et par timer. Da ble det fastslått at det ikke hadde vært flere i båten.

Telemarksavisa skriver at båten trolig kjørte på skjæret natt til lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media