England-Kroatia:

Brøt trend

Raheem Sterling ble den store helten for England i møte med Kroatia. Gareth Southgates menn brøt med det en urovekkende mesterskapstrend.

HISTORISK: Jude Bellingham er tidenes yngste spiller i et EM.
HISTORISK: Jude Bellingham er tidenes yngste spiller i et EM. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • England - Kroatia 1-0 (0-0)

Det er knyttet høye forventninger til England dette mesterskapet. England måtte bryte en fæl åpningstrend i EM mot Kroatia for å komme godt i gang.

Det klarte de.

Raheem Sterling ble matchvinner for engelskmennene i det 57. minutt og scoret kampens eneste mål. Gareth Southgates menn fikk dermed en pangstart på EM.

England brøt med det en marerittrekke av åpningskamper i EM. Det er første gang i historien at de vinner en åpningskamp i mesterskapet.

- De slapp ikke til en eneste store sjanse, alle gjorde jobben. En meget god prestasjon, sa TV 2-kommentator Nils Johan Semb etter kampen.

- Jeg synes Mings leverte en god kamp, samme med Philips. Så har du jo Sterling som har levert lenge, og som jeg tror han har mer å komme med, sa Joshua King i TV 2s EM-studio etter kampen.

England stilte et noe uventet lag fra start, med spillere som Rashford, Henderson og Grealish på benken. Jadon Sancho var ikke med i troppen til kampen, årsaken til det er uvisst.

VEKKER OPPSIKT: Wales er i gang med EM, men det er lagbildet i forkant av kampen mot Sveits som har fått mest oppmerksomhet så langt. Video: NTB Vis mer

Rystet fra start

Engelskmennene var klart best fra start mot Kroatia. Allerede etter fem minutter fikk Phil Foden en veldig god mulighet, men skuddet smalt i stolpen.

- De filleristet Kroatia innledningsvis, sa Erik Thorstvedt i TV2s studio i pausen.

Kun noen sekunder seinere kom Leeds-spiller Phillips seg til et godt skudd, men blir stoppet av Livakovic i Kroatia-buret. Kroatene virket rystet av det massive England-presset.

Tross et massivt engelsk press i starten, sto det 0-0 til pause på Wembley.

- Han har vært så viktig

Etter tidvis «powerplay» i den første omgangen, gikk England hardt ut fra startblokkene i den andre omgangen.

57. minutter er spilt når Sterling bredsider ballen forbi Kroatia-keeper Livakovic. Phillips dro seg inn i banen, og slo en fin pasning til Sterling fra motsatt kant. Pasningen er så perfekt at City-spilleren er alene med keeper og kan sette inn 1-0 for England.

- Han har vært så viktig for Gareth Southgate, sa kommentator Øyvind Alsaker om Sterling etter målet.

Kun få minutter seinere er England veldig nære på å øke ledelsen, når Kane får et godt slått innlegg mot seg, men stjernespissen maktet ikke sette ballen i nettet.

- England er nærmere 2-0 enn Kroatia er utlikning, sa ekspertkommentator Nils Johan Semb når det gjensto 13. minutter av kampen.

England styrte inn en kontrollert 1-0 seier, og topper derfor gruppe D. De to resterende lagene i gruppa, Tsjekkia og Skottland, møtes til dyst i morgen kl. 15.00.

Joshua King var til stede i TV2s studio, og sa følgende om England etter kampen:

- Jeg tror de klarer seg ut av gruppespillet, men maks semifinale. Tror ikke de går hele veien, det er lag som sterkere. Men det de viste i dag var bra, spesielt defensivt. De imponerte meg. De må ta med seg selvtilliten nå, sa den norske landslagsstjerna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer