TØFF DAG:  To tidligere Vålerenga-spillere senket Kjetil Rekdal i kveld. I bakgrunnen står Bojan Zajics. Foto: NTB Scanpix
TØFF DAG: To tidligere Vålerenga-spillere senket Kjetil Rekdal i kveld. I bakgrunnen står Bojan Zajics. Foto: NTB ScanpixVis mer

For åtte år siden ble han pissa på i Fredrikstad- i kveld gjorde han i buksa

To VIF-venner var helt avgjørende da alt gikk galt for Kjetil Rekdal. Begge spiller for Sarpsborg.

• Sarpsborg - Vålerenga 3-0.

SARPSBORG (Dagbladet): Aaron Samuels potensial ble vurdert som uforløst og vanskelig håndterlig og derfor ble 19-åringen sendt til Sarpsborg selv om nigerianerens ønske hele tiden var å være i Vålerenga. Etter sju år i klubben var Bojan Zajics bånd til Oslos østkant ti ganger sterkere enn det. Men selv om Klanen ropte og Bojan ba fant ikke Kjetil Rekdal plass til serberen i årets spillerstall.

Tilsammen kan disse to vurderingene fort vise seg å være de dårligste som er tatt i Tippeligaen det siste året.

OG BARE SÅ det er sagt - dette handler ikke om etterpåklokskap rundt Bojan Zajics og Aaron Samuels selvfølgelige fellingstillatelse på Vålerenga på Sarpsborg Stadion. Dette handler om fakta og historiene rundt to spillere som er gode nok for de fleste tippeligalag. For Aaron Samuel ble en hit så fort han kom til Sarpsborg og ble vist tålmodighet og ny veiledning.

Bojan Zajic har vært øyeblikkenes spiller og hatt det lille ekstra man forbinder med en ekte VIF-bohem siden han kom til klubben før 2007-sesongen.

PÅ PAPIRET VAR Vålerenga en seier mot lille Sarpsborg unna en toppkamp mot Strømsgodset på Ullevaal 1. mai. Som et forlokkende bakteppe lå det ni tusen bestilte DNB-billetter - de ble bestilt på en dag (!) - og en drøm om over 15000 tilskuere mot serielederen, bare det ble tre poeng i Øsfold. Men i den drømmen var det ingen som hadde tenkt at Bojan Zajics skulle åpne døra til 1-0, at Aron Samuel i en en mot tre (!) situasjon enkelt skulle gjøre 2-0 og at Bojan Zajic skulle gjøre Kjetil Rekdals kveld verre enn verst med 3-0.

Men sånn ble det.

Og det var helt greit.

KJETIL REKDAL ANGRER sikkert ikke. Han er ikke typen og han har selvfølgelig sine forklaringer basert på vurderinger han mener holder faglig vann. Sånn er det i bransjen toppfotball — historien er full av det vi opplevde i denne kampen. Men like fullt er Aaron Samuel en unggutt verd all den tålmodigheten han ikke fikk i Vålerenga og Bojan Zajic er Bojan Zajic, skreddersydd for VIF.

Sånn er det bare.

Og det kommer ikke Rekdal unna.

ALLE SARPSBORGS SCORINGER var kvalitetsøyeblikk foredlet gjennom teft og gode ferdigheter. Gjør man det beste ut av motstanderens svakheter vinner man ofte fotballkamper. Mens Kjetil Rekdal helt sikkert gremmes over Michael Langers meningsløse valg og utspill før 1-0, og Christian Grindheims slappe taklingsforsøk i forkant av 2-0. Og er han ekstra bitter og vonbroten er det mye å utsette på egne spillere før 3-0 også.

Men da Bojan gjorde det han kan best var kampen allerede avgjort.