Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gløersen ønsker seg Northug-duell på oppløpet

- De er favoritter, hevder Petter.

VANT I KOLLEN: Anders Gløersen dokumenterte god form da han vant verdenscupsprinten i Holmenkollen foran Aleksej Petukhov og Marcus Hellner. I morgen går han NM i lagsprint sammen med tvillingbroren Øyvind.     Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT I KOLLEN: Anders Gløersen dokumenterte god form da han vant verdenscupsprinten i Holmenkollen foran Aleksej Petukhov og Marcus Hellner. I morgen går han NM i lagsprint sammen med tvillingbroren Øyvind. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I morgen kåres NM-vinneren i lagsprint på Tolga, og de fleste har regnet med at seieren vil stå mellom Northug-brødrene, Gløersen-brødrene og Eldar Rønning/Johan Kjølstad.

Men allerede nå er én av forhåndsfavorittene ute av dansen, etter at Eldar Rønning ble rammet av spysjuken i natt.

- Veldig kjedelig. Jeg var med i et showrenn i Levanger i går, med påfølgende bankett. Da jeg kjørte hjem i 23-tida kjente jeg at jeg var rar i magen, og fra halv tre på natta handlet det om å holde tak i doskåla og spy. Jeg var ordentlig dårlig, og foreløpig har det ikke gått over, sier Rønning til Dagbladet.

Håper å få sjansen
Dermed handler det meste om Strindheim (Petter og Thomas Northug) og Rustad (Anders og Øyvind Gløersen).

I utgangspunktet høres et lag bestående av verdens beste langrennsløper og juniorverdensmesteren i sprint fryktinngytende sterkt ut, men Anders Gløersen tror lagsprinten, som går i fristil, kan bli jevnere enn mange forventer.

- Jeg tror det blir jevnt. Hvis Øyvind er i god form bør han matche Tomas bra. Om Petter er det samme sliter jeg, men er han litt sliten etter en lang sesong har jeg en sjanse, sier han.

Anders Gløersen har dokumentert fin form mot slutten av sesongen, og gikk blant annet helt til topps på sprinten i Holmenkollen, der han blant annet slo Aleksej Petukhov og Marcus Hellner i finalen.

Grunnlaget for seieren la han i nedoverkjøringene inn mot oppløpet, da han satt nede og skøytet lenger enn de andre, og oppnådde en imponerende fartsøkning.

Ifølge Gløersen selv minner oppløpet på Tolga ganske mye om det i Kollen - og det gjør at han imøteser en eventuell duell mot Petter Northug, som etter alle solemerker går sisteetappen for Strindheim.

- Jeg synes det ville vært veldig morsomt å møte Petter på et oppløp. Oddsen på ham er nok lavere enn på meg, men hvis jeg får sjansen til å slå ham i en spurt vil ikke la den muligheten gå fra meg. Det hadde vært kjempemorsomt.

MÅTTE TREKKE LAGET: Eldar Rønning og Johan Kjølstad har tre NM-titler i lagsprint, men har måttet trekke laget etter at Rønning ble rammet av spysjuke. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MÅTTE TREKKE LAGET: Eldar Rønning og Johan Kjølstad har tre NM-titler i lagsprint, men har måttet trekke laget etter at Rønning ble rammet av spysjuke. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Og løypa passer deg bra?

- Det er nedoverbakke inn mot oppløpet, så sånn sett passer det bra. Jeg har god erfaring på løyper som slutter sånn, at jeg får sitte nede og skyve før jeg går opp og bruker armene. Løypa er veldig hard og det vil favorisere gode allroundere som Petter. Men jeg og Øyvind er også brukbare på distanse, så jeg håper vi skal bite godt fra oss. Jeg tror jeg skal takle høy fart godt, sier Anders Gløersen.

Taktisk spill fra Northug?
Han og tvillingbroren har vunnet lagsprinten i NM én gang tidligere, i 2008. Da som nå handlet det om fristil, mens det ble tredjeplass på brøderene på fjorårets klassiske distanse.

- Hvor trygg er du på broren din?

- Jeg var veldig trygg for noen uker siden, da han virket i kjempegod form. Men de siste dagene mener han selv at han ikke har vært så sprek. Vi får bare vente og se, sier Anders Gløersen.

PS! Da Dagbladet spurte Petter Northug om hvordan han ser på konkurransen fra Rønning/Kjølstad og Gløersen/Gløersen under gårsdagens barneskirenn i Sørkedalen, var svaret slik:

- De er favoritter. Vi får bare prøve å være med så lenge vi klarer...

NORTHUG-KLANEN: Fra venstre pappa John, lillebror Tomas og Petter Northug. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NORTHUG-KLANEN: Fra venstre pappa John, lillebror Tomas og Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!