Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gløersen utklasset konkurrentene, og sikret sitt første individuelle NM-gull

Gikk smart hele veien.

TOK GULLET: Anders Gløersen (28) fra Rustad IL vant 15-kilometeren i NM i overlegen stil.
TOK GULLET: Anders Gløersen (28) fra Rustad IL vant 15-kilometeren i NM i overlegen stil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fulgte 15-kilometeren i NM her!

OSLO/RØROS (Dagbladet): Verken Petter Northug eller verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby stilte til start på dagens 15-kilometer i fristil under NM på Røros.

På startlista sto imidlertid hele 139 andre løpere, blant dem flere av landslagsgutta, som åpenbart var ivrige på å vise ledelsen at de fortjener en billett til VM i Falun om snaut tre uker.

Landslagsløper Finn Hågen Krogh var kanskje den største favoritten på forhånd i dag, men det var Mathias Rundgreen, som nylig fikk gå under verdenscuprennene i Rybinsk, som startet friskest på 15-kilometeren.

Startet knalltøft Byåsen-løperen ledet med hele 19,6 sekunder ned til toer Anders Gløersen etter 5,6 kilometer i den tøffe løypa på Røros.

Rundgreen klarte imidlertid ikke å holde det vanvittige åpningstempoet, og forspranget til eks-sprinter Gløersen var spist opp da gutta passerte 10,6 kilometer.

Samtidig var en gammel ringrev - og nå privatløper - Tord Asle Gjerdalen i ferd med å melde seg på i kampen om medaljene.

Legen lå på 5. plass etter 10,6 kilometer, sekundet bak landslagsløper Sjur Røthe, 8,8 sekunder bak Hans Christer Holund og et godt stykke bak tetduoen Gløersen og Rundgreen.

Første gull De siste 4,4 kilometrene handlet uansett bare om Anders Gløersen. Rustad-løperen økte til alle konkurrentene, og sikret seg dermed sitt første individuelle NM-gull, i overlegen stil.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg trodde jeg fikk det tungt, men i forhold til alle andre gikk det jo ganske greit på slutten, sier gullvinner Gløersen til NRK.

Tidligere har 28-åringen bare tatt sølv individuelt i NM.

Mathias Rundgreen klarte ikke å følge opp åpningsfarten, og var til slutt 41,3 sekunder bak Gløersen. Det holdt ikke til medalje for trønderen, som endte på 5. plass.

- Jeg er kjempefornøyd med løpet uansett, sier Rundgreen til NRK.

Overraskende sølv Noe overraskende var det isteden Hans Christer Holund som tok sølvmedaljen. Lyn-løperen disponerte løpet sitt svært godt, og var til slutt 17 sekunder bak Gløersen i mål.

- Jeg følte meg egentlig ferdig etter en runde, men så tenkte jeg bare «fighte, fighte, fighte». Og så gikk det litt bedre enn jeg hadde trodd, sier Holund til NRK.

Sjur Røthe (34,9 bak) og Daniel Stock (37,3) kom på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Veteranen Gjerdalen havnet til slutt på 6. plass, 47,3 sekunder bak, og skaffet seg dermed et ørlite håp om å få være med til VM. Finn Hågen Krogh sto av underveis.

I likhet med Northug og Johnsrud Sundby, stilte ikke Niklas Dyrhaug til start i dag.

• I morgen står sprint på programmet for både kvinner og menn i NM. Spesielt herresprinten blir svært viktig med tanke på å få gå samme distanse i VM.

FAVORITTDISTANSE? Anders Gløersen gjorde akkurat som han gjorde på samme distanse i verdenscupen i Davos før jul: Vant.
FAVORITTDISTANSE? Anders Gløersen gjorde akkurat som han gjorde på samme distanse i verdenscupen i Davos før jul: Vant. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!