IMPONERTE: 
Karoline Bjerke Grøvdal viste gode takter.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Karoline Bjerke Grøvdal viste gode takter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Grøvdal med norsk årsbeste, mens lillebror Ingebrigtsen perset klart

Viste gode takter.

Karoline Bjerkeli Grøvdal testet formen på 1500 meter i Belgia lørdag kveld. Det gjorde hun på glimrende vis og løp inn til norsk årsbeste.

 Hun ble tatt i mål på 4.09,03. Ingen norsk løper har vært raskere på distansen i år, heller ikke Ingvill Måkestad Bovim som foreløpig ikke har lyktes og vært under 4.10.

For Grøvdal som satser på 10.000 meter i EM og OL senere i år, var tiden lørdag kveld også ny personlig rekord med over to sekunder på distansen. Hun er også under EM-kravet som er på 4.12, men hun kommer ikke til å stille på 1500-meteren i Amsterdam-mesterskapet, for i EM satser hun først og fremst på 10.000 meter som går på åpningsdagen av mesterskapet. Kanskje tar hun også med seg 5000 meter, men det er ikke avgjort ennå.

- Denne 1500-meteren i Belgia tar jeg som ren fartstrening, sa hun til NTB tidligere i uken. Det var tydelig at det ble mer enn en god treningsøkt.

Jacob Ingebrigtsen løp også 1500 meter i Oordegem lørdag kveld. Han vant sitt heat med 3.45,50 og satte personlig rekord med tre sekunder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.