PÅ PLASS I PORTUGAL:   Det norske fotballandslaget trener i Braga. Her er Joshua King og Per Mathias Høgmo i samtale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PLASS I PORTUGAL: Det norske fotballandslaget trener i Braga. Her er Joshua King og Per Mathias Høgmo i samtale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Høgmo havnet midt i barnelek i Portugal

Forbereder vennskapskamp.

Lite tydet på at A-landslaget skulle trene på 1. mai-stadion i Braga. Barn og ungdom trente friidrett samtidig som Per-Mathias Høgmos lag gjorde de første forberedelsene til søndagens vennskapsmøte med Portugal.

I solskinnet på den utdaterte betongkolossen rett utenfor sentrum i Portugals tredje største by hadde fotballherrene sin første økt etter den kronglete reisen fra Norge, hvor flere av spillerne hadde stått opp ved tretiden for å rekke et tidlig fly til Brussel.

Deretter ventet et par timer venting på neste rutefly. Denne gangen hadde fotballforbundet droppet et dyrt charterfly.

Mange forfall Interessen for Norge var minimal. De færreste gjorde notis av Høgmos gjeng. En større fotballnasjon hadde nok skapt større oppmerksomhet, spesielt da lagbussen ikke klarte å komme seg inn på selve stadionanlegget på grunn av de trange portene.

Inne på idrettsarenaen trente barn og unge friidrett. Andre var mer opptatt av å leke.

De norske spillerne, hvor de norske fotografene omkranset West Ham-spilleren Martin Samuelsen, måtte gå de siste meterne inn på det falleferdige anlegget.

Samuelsen er en av flere spillere som ventelig får sin landslagsdebut når Norge møter Portugal søndag. Da mangler en rekke hjemlige spillere på grunn av seriespill.

I tillegg sliter Høgmo med skadeforfall fra viktige brikker som Alexander Tettey, Omar Elabdellaoui, Alexander Søderlund og kaptein Per Ciljan Skjelbred. I tillegg har West Ham-klare Håvard Nordtveit fått fri.

King-samtale Før treningen satte Høgmo seg på gresset sammen med Joshua King. Duoen pratet i flere minutter. Bournemouth-spissen har scoret seks mål i Premier League denne sesongen. Angriperen er den landslagssjefen håper skal løse problemene med å score mål.

I VARMEN:  Per-Mathias Høgmo sammen med Marcus Henriksenog Stefan Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I VARMEN: Per-Mathias Høgmo sammen med Marcus Henriksenog Stefan Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

King er spissen Høgmo vraket til treeromspillet om EM-plass mot Ungarn. Etterpå har Oslo-gutten funnet formen.

Senere denne uken er det meldt kraftig regn i Braga, spesielt fredag og lørdag. Da kan det komme over 25 millimeter i døgnet.

Det er meldt noe bedre under søndagens kamp i Porto. Senere under det Høgmo har omtalt som «mini-EM» skal Norge møte Island (h) og Belgia (b). De tre motstanderne er alle klare for sluttspillet i Frankrike.

Kampene er viktig oppkjøring til høstens VM-kvalifisering. Den innledes mot Tyskland 4. september. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.