VIL FORSVARE TITTELEN: Andres Iniesta tror Spania kan ta motivasjon fra VM i Brasil, og vinne EM for tredje gang på rad. Foto: AFP PHOTO / UEFA / Handout
VIL FORSVARE TITTELEN: Andres Iniesta tror Spania kan ta motivasjon fra VM i Brasil, og vinne EM for tredje gang på rad. Foto: AFP PHOTO / UEFA / HandoutVis mer

Iniesta innrømmer: VM-fiaskoen førte til spansk endring

Andres Iniesta tror skuffelsen fra VM 2014 vil drive laget til europeisk suksess i år.

(FourFourTwo) Spania er klare til å slå tilbake etter deres katastrofale opptreden i Brasil, og fokuserer nå på å forsvare deres EM tittel, i følge Andres Iniesta.

Vincente del Bosques gutter ble ydmyket på verdensscenen da de røk ut i gruppespillet med tap mot Chile og Nederland.

Før EM toppet Spania sin kvalifiseringsgruppe med 9 seiere på 10 kamper. Spanjolene går nå inn i mesterskapet for å vinne det for tredje gang på rad.

I første kampen møter de Tsjekkia og Iniesta har full tro på at Spania vil ta tilbake sin dominans som en av de beste, om ikke det beste, laget i verden.

- Skuffelsen over det som skjedde i Brasil tvang oss til å være mer fokusert enn noensinne i dette mesterskapet, sier Barcelona kapteinen.

- Vi har et ansvar som regjerende mestere og vi ønsker å nå så langt som mulig. Hvert mesterskap er forskjellig. Jeg mener vi har et bra lag som kan gjøre det godt.

Å få 3 poeng i åpningskampen ville vært den ideelle starten, men Iniesta sier det ikke er noen grunn til panikk dersom Spania taper i Toulouse.

- Vi har startet viktige konkurranser med tap og gått videre til å vinne tittelen. Vi har også startet med seier og endt opp med å bli slått ut.

- Det er kun på slutten av turneringen vi kan si hvor viktig den første kampen var, avslutter han.

ANDRE GANG: Spania klarte å forsvare tittelen sin under EM i 2012,. Iniesta sier at Spania vil nå så langt som mulig i årets mesterskap. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
ANDRE GANG: Spania klarte å forsvare tittelen sin under EM i 2012,. Iniesta sier at Spania vil nå så langt som mulig i årets mesterskap. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer