GRÅT: Bastian Schweinsteiger klarte ikke holde tårene tilbake da han ble takket for lang og tro tjeneste for det tyske landslaget. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen TPX
GRÅT: Bastian Schweinsteiger klarte ikke holde tårene tilbake da han ble takket for lang og tro tjeneste for det tyske landslaget. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen TPXVis mer

Knust Schweinsteiger tok farvel med det tyske landslaget

Klarte ikke holde tårene tilbake.

(Dagbladet): Bastian Schweinsteiger (32) spiller i kveld sin siste landskamp for Tyskland, når de tar i mot Finland til kamp på Borussia Park.

Før kampen starta ble «Schweini» takket av alt fra fans til støtteapparat inne på stadion. Det ble for mye for Manchester United-spilleren.

Han klarte rett og slett ikke holde tårene tilbake, og gråt åpenlyst før kampstart. 32-åringen ble takket for jobben han har gjort i sine 120 kamper for a-landslaget, der han også har scoret 24 mål.

Sinna Bayern-sjef

På klubbsiden er det litt andre kår om dagen. Den tyske fotballstjerna skal ha fått beskjed av José Mourinho at han ikke er med i planene til Manchester United, og skal ifølge rapporter kun få trene med Uniteds reserver.

Det fikk Bayern München-presidenten Karl-Heinz Rummenigge til å koke, og han har reagert kraftig på behandlingen av sin tidligere elev. Han tror det vil få spillere til å tenke seg om to ganger før de drar til en storklubb.

- Jeg kunne nesten ikke tro det. En eller to spillere kommer til å tenke lenge og hardt på om de vil dra til en slik klubb i framtida, har Rummenigge uttalt.

- Min siste klubb i Europa

Schweini selv derimot, er klar for å fortsette å kjempe for spilletid i den røde drakta.

- Manchester United blir min siste klubb i Europa. Jeg respekterer andre klubber, men Manchester United var den eneste klubben som kunne få meg til å forlate Bayern München. Jeg er klar hvis laget trenger meg, sa stjerna tidligere i august.

Schweinsteiger spiller altså sin 121. kamp i kveld. Han er en svært merittert spiller, som starta proffkarrieren i Bayern München.

Han har vunnet Bundesliga åtte ganger, har én Champions League-finaleseier (2012/2013-sesongen), i tillegg til blant annet VM-gull fra 2014 og VM-bronse fra 2006 og 2010. I 2008 ble han nummer to i EM sammen med Tyskland.

PS: Søndag møtes Norge og Tyskland i den første VM-kvalikkampen på Ullevaal stadion.

TÅREVÅTT: Det ble en tøff kveld for Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
TÅREVÅTT: Det ble en tøff kveld for Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer