WOW: - Beina til Martin. Wow, skriver en Facebook-leser til dette bildet. Foto: Getty Images
WOW: - Beina til Martin. Wow, skriver en Facebook-leser til dette bildet. Foto: Getty ImagesVis mer

Ødegaard dukket opp på Real-trening med «monsterlår»

- Det han har oppnådd er et eventyr, sier Kjetil Rekdal.

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) er tilbake i Real Madrid etter sommerferien. Fredag var spillerne gjennom medisinske tester, før laget trente seinere på dagen.

Ødegaard har tydeligvis ikke bedrevet slaraffenliv i ferien. På et bilde Real Madrid har lagt ut på sosiale medier har 16-åringen en imponerende lårmuskulatur.

I en duell med Jese Rodriguez strekker han fram det venstre beinet. Det viser at han må ha tatt ytterligere fysiske steg.

- Beina til Martin. Wow, skriver en Facebook-leser, som har fått drøssevis av «likes» for kommentaren sin.

Til Australia Søndag drar Real Madrid til Australia der laget skal møte Roma og Manchester City. 9. august står Vålerenga for tur på Ullevaal stadion.

I en samtale med Dagbladet uttrykker Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sin nesegruse beundring for Ødegaard.

- Det han har oppnådd er et eventyr. Han har realisert drømmen til alle små gutter som sparker i en ball for første gang.

Kampen på Ullevaal blir en sjarmøretappe for Ødegaard og co. Rekdal tror møtet kan få ringvirkninger langt utover selve kampen.

MEKTIG IMPONERT:  Kjetil Rekdal.
MEKTIG IMPONERT: Kjetil Rekdal. Vis mer

- Det er viktig å få spredt budskapet ned til barn at det faktisk er mulig å komme i en sånn posisjon som Ødegaard. Men det kreves mye.

Rekdal fortsetter:

- Det er fantastisk å konstatere hvor ydmyk, jordnær og fattet Ødegaard er oppi alt styret. Her er ingen bråkjekke uttalelser eller nykker. Samtidig vet du hvor hardt det er å komme dit han er i dag.

Vil ikke konkludere For Ødegaard handler sommeren om å krige seg til en plass i A-lagstroppen. Alternativet er fortsatt spill for B-laget Castilla eller utlån. De nye bildene tyder på at Ødegaard har trent knallhardt i sommer.

Rekdal sier:

- Jeg kan ikke konkludere med det ene eller det andre. Jeg er ikke godt nok inne i prosessen. Jeg ser ham ikke på trening, og jeg ser ham ikke sammen med lagkameratene.

- Men det er viktig at han har en god treningshverdag - og en kamparena - der han får utvikle seg. Om det er A-laget, B-laget eller noe annet har jeg ikke grunnlag for å ha et fornuftig standpunkt om. Jeg er ikke involvert i saken, påpeker Rekdal.