Pølsa er redd og nervøs

NM-sprint i studio fra kl. 12.30.

FULL FART: Øystein Pettersen prøver å ikke stresse seg opp før start, men han har ikke en anelse om hvordan formen er før NM-sprinten. Foto: Erik Berglund
FULL FART: Øystein Pettersen prøver å ikke stresse seg opp før start, men han har ikke en anelse om hvordan formen er før NM-sprinten. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Langrennsstudio: Følg og diskuter NM-sprinten fra kl. 12.30

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): VM-plasser står på spill når Norges raskeste skiløpere går ut på prologen til sprinten i fristil fra kl. 11 i dag.

Kl. 12.30 starter kjøret mot finalene, og Øystein Pettersen er en av profilene som risikerer å miste VM på hjemmebane uten en god plassering.

- Han bør nok opp på pallen for å være trygg, sier 15 km-bronsevinner Thomas Alsgaard til NRK.

Statskanalen har også intervjuet OL-mesteren i lagsprint, og han er spent på hvordan sykdom den siste tida har slått ut på formen.

- Jeg er litt redd, jeg er litt nervøs, jeg gleder meg litt. NM er alltid moro å gå. Jeg synes jeg har gjort så godt jeg kan den siste tida, det får stå sin prøve, sier Pølsa Pettersen.

Før start ble han spurt av stadionspeaker om sjansene.

- Håper kroppen er skikkelig bra og at jeg kjemper i toppen. Jeg vet hvor viktig det er , men tenker jeg på det går det i hvert fall ikke bra.

På VM-sprinten er Ola Vigen Hattestad automatisk kvalifisert som tittelforsvar. Han stiller ikke i dag, på grunn av sykdom. Det samme gjelder Petter Northug, som også har fått grønt lys til sprinten i Kollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer