Pølsa er redd og nervøs

NM-sprint i studio fra kl. 12.30.

FULL FART: Øystein Pettersen prøver å ikke stresse seg opp før start, men han har ikke en anelse om hvordan formen er før NM-sprinten. Foto: Erik Berglund
FULL FART: Øystein Pettersen prøver å ikke stresse seg opp før start, men han har ikke en anelse om hvordan formen er før NM-sprinten. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Langrennsstudio: Følg og diskuter NM-sprinten fra kl. 12.30

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): VM-plasser står på spill når Norges raskeste skiløpere går ut på prologen til sprinten i fristil fra kl. 11 i dag.

Kl. 12.30 starter kjøret mot finalene, og Øystein Pettersen er en av profilene som risikerer å miste VM på hjemmebane uten en god plassering.

- Han bør nok opp på pallen for å være trygg, sier 15 km-bronsevinner Thomas Alsgaard til NRK.

Statskanalen har også intervjuet OL-mesteren i lagsprint, og han er spent på hvordan sykdom den siste tida har slått ut på formen.

- Jeg er litt redd, jeg er litt nervøs, jeg gleder meg litt. NM er alltid moro å gå. Jeg synes jeg har gjort så godt jeg kan den siste tida, det får stå sin prøve, sier Pølsa Pettersen.

Før start ble han spurt av stadionspeaker om sjansene.

- Håper kroppen er skikkelig bra og at jeg kjemper i toppen. Jeg vet hvor viktig det er , men tenker jeg på det går det i hvert fall ikke bra.

På VM-sprinten er Ola Vigen Hattestad automatisk kvalifisert som tittelforsvar. Han stiller ikke i dag, på grunn av sykdom. Det samme gjelder Petter Northug, som også har fått grønt lys til sprinten i Kollen.

VANT I OTEPÄA: Eirik Brandsdal skaffet seg gode VM-kort med sprintseier i Estland sist helg, riktignok i feil stilart - klassisk. Foto: EPA/VALDA KALNINA
VANT I OTEPÄA: Eirik Brandsdal skaffet seg gode VM-kort med sprintseier i Estland sist helg, riktignok i feil stilart - klassisk. Foto: EPA/VALDA KALNINA Vis mer

Dermed kjemper følgende fem mann om tre ledige plasser: Eirik Brandsdal, Johan Kjølstad, John Kristian Dahl, Anders Gløersen og Pølsa Pettersen.

Sistnevnte sa nylig til Dagbladet at VM-gull har vært målet helt siden seieren i Vancouver.

- Men jeg kan ikke tenke meg noe kjipere enn å bli tatt ut til VM, vite at formen er skikkelig dårlig, ikke si en dritt og bli nummer 63 i prologen i Kollen foran et publikum som tenker gull, gull, gull. Hvis jeg ikke er i form, heier jeg heller på de som er det. Det er sånn jeg prøver å se på det. Dermed blir det litt mindre skummelt også. Så får vi se om det lønner seg, sa Pølsa til Dagbladet.

NM i dag er ikke siste sjanse, løperne skal også gå sprint i russiske Rybinsk neste helg. Men noen kan få klarsignal til VM-sprinten med seier i Steinkjer.

Alsgaard hadde følgende tips tidligere i dag:

- Brandsdal kommer til å bli ferdig.

På jentesida ser ikke NRK-eksperten noen annen mulig vinner enn Marit Bjørgen.

Det er ikke mye vintervær i Steinkjer i dag, det er plussgrader, overskyet og bløtt - og det ble selvsagt kommentert av Pølsa Pettersen på skistadion før prologen.

- Jeg er en solskinssgutt, så det er skuffende. Steinkjer er vel kjent for å ha alle værtyper på én dag, sier Pølsa.

SYK: Ola Vigen Hattestad står over i dag, det samme gjelder Petter Northug. Begge har allerede fått VM-plass på sprinten. Foto: EPA/VALDA KALNINA
SYK: Ola Vigen Hattestad står over i dag, det samme gjelder Petter Northug. Begge har allerede fått VM-plass på sprinten. Foto: EPA/VALDA KALNINA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer