Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League har flest spillere i EM

Nesten 20 prosent.

FLEST SPILLERE: Premier League har flest spillere i fotball-EM. Og Liverpool er den klubben - sammen med Juventus - som er best representert. Foto:Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media.
FLEST SPILLERE: Premier League har flest spillere i fotball-EM. Og Liverpool er den klubben - sammen med Juventus - som er best representert. Foto:Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 20 prosent av fotballspillerne som skal til EM, hører hjemme i den engelske toppdivisjonen.

Det skriver BBC. Av 552 EM-klare spillere kommer 103 av dem fra Premier League, og den engelske toppdivisjonen er dermed ligaen som sender flest spillere til sommerens europamesterskap i Frankrike, viser en oversikt fra polske Ekstrastats.

På annenplass kommer Bundesliga i Tyskland, som vil være representert med 57 spillere. Like bak følger Serie A i Italia med 52 EM-klare spillere. Den spanske toppdivisjonen, La Liga, har klubbene Sevilla og Real Madrid som vant henholdsvis europaligaen og mesterligaen denne sesongen, men i Frankrike er ligaen bare representert med 34 spillere.

Hele 31 spillere fra Englands nest øverste divisjon skal til EM, og Championship sender dermed flere spillere til Frankrike enn det den franske toppdivisjonen gjør (22 spillere).

Liverpool og den italienske seriemesteren, Juventus, er de to klubblagene som er best representert med 12 spillere hver. Tottenham har elleve EM-klare spillere, mens Manchester United har 10. Barcelona og Bayern München har ni hver.

Av de 24 landene som deltar i EM, har 18 av dem spillere fra Premier League i sine tropper. Den norske eliteserien er representert med to spillere i EM, islendingene Eidur Gudjohnsen (Molde) og Hannes Halldórsson (Bodø/Glimt). I tillegg har Island med seg keeperen Ingvar Jónsson fra 1. divisjonsklubben Sandefjord.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!