Röslers sønn dropper England - velger Norge

Colin Rösler har bestemt seg.

VIL SPILLE FOR NORGE:  Colin Rösler har bestemt seg. Han vil spille for Norge. Neste uke spiller han mot England for Norge. Foto: Digitalsport.
VIL SPILLE FOR NORGE: Colin Rösler har bestemt seg. Han vil spille for Norge. Neste uke spiller han mot England for Norge. Foto: Digitalsport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Bersant Celina har preget overskriftene de siste dagene etter at det ble klart at han velger Kosovo framfor spill for Norges landslag.

Unggutten som fikk sin Premier League-debut i helga, er dermed tapt for Norge.

I samme klubb finnes det en spiller til i en liknende situasjon. Uwe Röslers sønn, Colin, har spilt U-landskamper for både Norge og England.

Unggutten som er en del av Manchester Citys akademi har tatt sitt endelig valg: Han vil spille for Norge.

- Jeg vil spille for Norge, sier Colin Rösler til Dagbladet.

- Vi er veldig god gjeng som kriger for hverandre. I tillegg er Erland (Johnsen) veldig flink, sier ungutten videre.

I desember var han på samling med Englands G16-lag. I januar med Norges. Nå er han tatt ut for Norge. Neste uke tar han på seg den norske drakta når G16-landslaget møter nettopp England i tillegg til Italia og Tsjekkia.

VIL SPILLE FOR NORGE:  Uwe Röslers sønn, Colin (nummer 6) har spit U-kamper både for England og Norge. Nå har han bestemt for norsk landslagsspill i framtiden. Foto: NFF / Marius Bøe.
VIL SPILLE FOR NORGE: Uwe Röslers sønn, Colin (nummer 6) har spit U-kamper både for England og Norge. Nå har han bestemt for norsk landslagsspill i framtiden. Foto: NFF / Marius Bøe. Vis mer

- Det blir veldig spesielt, forteller Colin om å møte gamle lagkamerater i England.

Sentral midtbane Mens faren herjet på topp for Manchester City, trives Colin i en mer defensiv posisjon på midtbanen.

- Han har helt egen identitet som spiller. Han er en helt annen fotballspiller enn det jeg var. Han har fått det samme temperamentet, så jeg håper han ikke vil gjøre de samme feilene som jeg gjorde, sier Uwe om sønnen.

Da Dagbladet pratet med han i slutten av januar, kunne han opplyse han håpte å være tilbake i managerstolen til sommeren. Inntil videre har han mer tid til å følge opp de hjemme.

- Det er noe av det som er bra. Jeg får mer tid med familien og kan følge Colin både på kamper og trening.

- Jeg håper han blir bedre enn jeg var. Det kan han bli hvis han jobber hardt. Han hadde et tøft år i City i 2013. Han ble satt ut av skader en hel sesong. Og der er konkurransen knallhard. Man må være mentalt sterkt for å komme gjennom.

- Han blir en høy spiller. Holder han seg frisk, er jeg sikker på at han vil bli proff - på hvilket nivå vet jeg ikke.

Trenerskryt G16-landslaget trenes av Erland Johnsen. Han er enig at Colin har det samme temperamentet som faren.

- Han trår til ordentlig og det kan være positivt, sier Johnsen, som beskriver Colin slik:

Disse sa nei til Norge

Elbasan Rashani:
Alder: 22 år (9/5-93) Født: Hillerstorp, Sverige Nasjonalitet: Kosovoalbansk/norsk. Klubber: Odd, Brøndby, Rosenborg (lån). Landslag: Debuterte for Kosovo november i fjor.
Herolind Shala:
Alder: 24 år (1/2-92) Født: Porsgrunn Nasjonalitet: Albansk/norsk Klubber: Notodden, Tollnes (lån), Odd, Sparta Praha, Slovan Liberec (lån). Landslag: Debuterte for Albanias A-lag 14. november 2014. Har tre A-landskamper.
Adam Larsen Kwarasey:
Alder: 28 år (12/12-87) Født: Oslo Nasjonalitet: Ghanesisk/norsk. Klubber: Strømsgodset, Portland Timbers. Landslag: Debuterte for Ghanas A-landslag 2. september 2011. Står bokført med 24 kamper.
Mikkel «Mix» Diskerud:
Alder: 25 (2/10-90) Født: Oslo Nasjonalitet: Amerikansk/norsk. Klubber: Stabæk, Gent (lån), Rosenborg, New York City. Landslag: Har spilt 37 kamper siden sin debut for A-landslaget 17. november 2010.
Mathis Bolly:
Alder: 25 (14/11-90) Født: Oslo Nasjonalitet: Ivoriansk/norsk. Klubber: Lillestrøm, Fortuna Düsseldorf. Landslag: Debuterte for Elfenbenskysten mot Gambia 8. juni 2013. Står med fem kamper.
Bersant Celina:
Alder: 19 (9/9-96) Født: Prizren, daværende Jugoslavia Nasjonalitet: Kosovo/norsk. Klubber: Strømsgodset, Manchester City. Landslag: Har bestemt seg for å spille for Kosovo framfor Norge. Har ikke debutert.
Kilde: NTB

- Han er en dyp midtbanespiller. En ballvinner som er klok i valgene sine. Etter å ha gått den internasjonale skolen er han god med begge beina i det pasningstekniske, sier G16-landslagstrener som er glad for at unge Rösler valgte spill med det norske flagget på brystet.

- Han er fin type som også har vært kaptein.

City-produkt Han var innom både Fjellhammar og Viking i Norge, før han ble en del av City-systemet i 2011.

- Det er det beste man kan være. Alle trenerne er bra, og det er masse bra spillere. Treningene er de beste, pluss at anlegget er helt vanvittig, forteller Colin som spiller for klubbens 16 årslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer