Schweinsteiger beklager at han ydmyket Tysklands president

Gikk rett forbi den utstrakte hånda. - Jeg var paralysert.

GIKK RETT FORBI: Bayern München-stjerne Bastian Schweinsteiger var knust etter straffebom og finaletap, og gikk rett forbi Tysklands president Joachim Gaucks utstrakte hånd. Forbundspresident Gauck er landets statsoverhode. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
GIKK RETT FORBI: Bayern München-stjerne Bastian Schweinsteiger var knust etter straffebom og finaletap, og gikk rett forbi Tysklands president Joachim Gaucks utstrakte hånd. Forbundspresident Gauck er landets statsoverhode. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

(Dagbladet): - Han var den mest tragiske figuren i Bayerns finaledrama, skrev tyske aviser etter Bastian Schweinsteigers enorme nedtur på Champions League-kvelden hjemme i München.

Nå må Bayern-stjernen tåle enda mer kritikk.

For Schweinsteiger misset ikke bare en straffe i straffesparkkonkurransen, han misset også hånda til Tysklands president etter å ha fått den bitre sølvmedaljen oppe på tribunen.

Overså presidenten
Tyskeren tok Uefa-president Michel Platini pliktskyldig i hånda, men president Joachim Gaucks utstrakte hånd kastet han et sløret blikk på før han tuslet videre med hodet bøyd.

Nå er Bastian Schweinsteiger blitt tvunget til å beklage.

- Det er en misforståelse. Hvis man setter seg inn i min situasjon, bare en smule, og ser på bildet, så ser man at jeg er helt i min egen verden etter en sånn skuffelse, sier tyskeren i en uttalelse på Bayerns hjemmesider.

- Jeg var i sjokk, skuffet, jeg var paralysert. Jeg så rett og slett ikke presidentens hånd. Jeg er lei meg for at jeg ga et annet inntrykk der og da. Jeg vil be presidenten om unnskyldning for det, sier Schweinsteiger.

Bommet
Sammen med Ivica Olic ble Bastian Schweinsteiger straffesynder da han forsøket hans ble dyttet i stolpen av Petr Cech.

PARALYSERT: Nå beklager Schweinsteiger, og sier han rett og slett ikke så presidenten. Foto: SCANPIX/AP/Martin Meissner
PARALYSERT: Nå beklager Schweinsteiger, og sier han rett og slett ikke så presidenten. Foto: SCANPIX/AP/Martin Meissner Vis mer

Chelsea vant straffekonken 4-3 - finalen 5-4 sammenlagt.

Landslagstrener Joachim Löw uttalte før finalen at det var viktig at Bayerns landslagsspillere fikk en god opplevelse før EM.

Schweinsteiger får imidlertid støtte av Tysklands manager Oliver Bierhoff til tross for tapet.

- Dette er ikke noe drama for Bastian, og det endrer ikke rollen hans, sier Bierhoff.