Schweinsteiger kan gå glipp av semifinalen

Sliter med en gammel ankelskade.

IKKE FOR FULL MASKIN: Tyskland trenger Bastian Schweinsteiger på sitt beste mot slutten av EM, men Bayern Munchen-stjernen sliter med en vond ankel. Foto: SCANPIX/EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
IKKE FOR FULL MASKIN: Tyskland trenger Bastian Schweinsteiger på sitt beste mot slutten av EM, men Bayern Munchen-stjernen sliter med en vond ankel. Foto: SCANPIX/EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKIVis mer

En gammel ankelskade hindrer Tysklands midtbanegeneral, Bastian Schweinsteiger, fra å spille for full maskin. Kanskje går han glipp av semifinalen i fotball-EM.

Schweinsteiger er en av Tysklands viktigste nøkkelspillere, men var ikke helt på topp da stornasjonen gikk videre til semifinalen med 4-2-seier mot Hellas fredag. Forklaringen kan ligge i at Bayern München-spilleren stadig må holde litt igjen på grunn av en vond ankel.

- For å være ærlig, så er jeg litt bekymret for beina mine, sier Schweinsteiger ifølge avisen Welt Am Sonntag.

Landslagskaptein Philipp Lahm synes synd på Bayern-kollegaen.

- Det er jo ikke bra om man blir nødt til å stå over to eller tre treninger. Vi har bruk for spillere som er helt klare. Det duger ikke om en spiller mangler et par prosent i en semifinale, sier Lahm.

Schweinsteiger selv avviser at han frivillig vil stå over semifinalen mot England eller Italia for å skåne føttene sine.

- Vi har forhåpentlig to kamper igjen, og jeg skal nok bite det (smertene) i meg. Så får jeg se om jeg blir helt klar igjen, forteller tyskeren.

Han innrømmer at skaden har gått ut over hans sportslige prestasjoner.

- Mot grekerne hadde jeg et par feilpasninger som jeg vanligvis ikke gjør, sier midtbanespilleren.

(NTB)