SKJERMES: Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Her fra lørdagens trening. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKJERMES: Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Her fra lørdagens trening. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Hegerberg og Graham Hansen skjermes

Skjermer stjerneduo etter EM-smellen

- Utelukkende en sportslig vurdering.

APELDOORN (Dagbladet) Landslagsledelsen har valgt å skjerme duoen Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen fra pressen dagen etter EM-åpningen og tapet mot Nederland.

Landslaget har åpen trening i dag i solskinnet i den lille byen Apeldoorn der hele troppen stiller til en intervjurunde etter økta - men to av de totalt 23 spillerne stiller ikke.

- Dette er utelukkende en sportslig vurdering og det handler om totalbelastningen for spillerne, opplyser Jan Ove Nystyen, pressansvarlig for EM-jentene og leder Marked i NFF.

Norge fikk nemlig en tøff start på EM og har kniven mot strupen i de resterende kampene mot Belgia (torsdag) og Danmark (mandag).

- Dette er ikke noe spillerne har bedt om, men noe ledelsen har kommet fram til at er best for laget, sier Nystuen.

I går ble laget til tider rundspilt av et offensivt hjemmelag. Fotballjentene må ta poeng i begge de resterende kampene og begge de to norske stjernespillerne fra Lyon og Wolfsburg sa i går kveld at de går for seks poeng.

- Jeg tror vi må vinne begge, sa Hegerberg til Dagbladet i går. - Nå kommer to «must-win-kamper», sa Graham Hansen til Dagbladet i går.

Dagbladet oppdaterer artikkelen fra treningsfeltet i Nederland.